Eerste "VUT" uitstapje (1)

Woensdag 16 mei
Tot zondag gaan we met de camperclub “WIJ DUZZ” op stap. Een groep van 5 campers die sinds mei 2003 twee keer per jaar met elkaar op stap gaan. Elke keer wordt er een ander plekje gezocht en iedereen komt een keer aan de beurt om iets te regelen. Deze keer zijn Rob en Henk aangewezen om iets te zoeken. We worden lang in het ongewisse gelaten maar uiteindelijk horen we dat we naar een boerderijcamping in Heille gaan, een heel klein gehucht in Zeeuws Vlaanderen, net boven de Belgische grens.

We staan op met regen en als we de verwachtingen moeten geloven zal dat vandaag voorlopig ook wel zo blijven. Rond 11.00 uur zijn we startklaar en kunnen we vertrekken. Aan het eind van de middag vertrekken er nog 3 campers en de laatste komt morgen.
We rijden via Utrecht, Breda en Antwerpen (Kennedytunnel) richting Knokke. Ter hoogte van Middelburg (B) verlaten we de N49 en rijden richting Nederland. Net over de grens slaan we linksaf richting Heille.Na 3 uur rijden komen we aan op de camping “Oud-Heille”, onze plek voor de komende 4 dagen. We worden gedirigeerd naar een berg en dal weide en vinden, uit de wind en tegen een bomenrij aan, een niet onaardig plekje. We mogen niet al te veel ruimte in nemen want de eigenaresse heeft te veel gasten geboekt.
De temperatuur is inmiddels redelijk aangenaam, het is droog en af en toe schijnt de zon dus kunnen we lekker buiten zitten.Na het avondeten fietsen we een rondje en bekijken het leuke plaatsje Aardenburg.
We kijken gelijk even of er een leuk restaurantje is waar we morgenavond eventueel met de club kunnen gaan eten. Op de terugweg zien we dicht bij de camping restaurant De Schaapskooi en dat ziet er erg gezellig uit.
We hebben nog contact met de andere camperaars die rond half acht zijn vertrokken vanuit Maarsbergen, waar ze met z’n allen hebben gegeten.
De verwachting is dat ze tussen 22.00 en 22.30 uur in Heille kunnen zijn. De schatting is aardig gelukt, ze rijden om 22.15 uur de camping op. We zitten nog een poos buiten en de laatsten gaan om 01.00 uur naar bed.

Donderdag 17mei (Hemelvaartsdag)
Het heeft de hele nacht geregend, het kwam met bakken uit de lucht. Als we opstaan is het nog wel erg vochtig buiten. We ontbijten onder de luifel. Inmiddels is het gaan motregenen maar dat was gelukkig van korte duur. Aan het eind van de ochtend gaan de meiden een rondje fietsen en pikken een leuk terrasje (onze eerste dit weekend) in Aardenburg, het oudste stadje van Zeeland.
Als we op de camping terugkomen is de laatste camper net gearriveerd.

Er wordt even bijgekletst waarna we de fietsen pakken om naar Sluis te gaan. Hier zijn de winkels, ondanks dat het Hemelvaartsdag is, allemaal geopend en het is er een drukte van belang. We eten in het restaurant “Molenzicht” en daarna fietsen we terug naar Heille. We zitten nog wel een poosje buiten maar het is kouder dan gisteravond en bijna iedereen gaat al redelijk op tijd onder het dekbed.
Vrijdag 18mei
Het belooft een mooie dag te worden. De zon schijnt al vroeg en de verwachtingen zijn goed, wisselend bewolkt met af en toe zon en een temperatuur van rond de 20 graden.
Rond de middag vertrekken de anderen op de fiets naar Knokke, wij gaan niet mee want een strandwandeling zit er voor mij even niet in. Gisteren al te veel gelopen en morgen willen we graag mee naar Brugge, dus vandaag even rust houden. Wij doen alleen even een boodschap in Aardenburg en voor de rest zitten we lekker buiten met een boek.
’s Avonds maken we een buffet, iedereen maakt iets anders en zo kunnen we de kookkunsten van anderen proeven. Succes verzekert.
Het bijft nog lang zacht buiten en we hebben het minder snel koud dan gisteravond.

Zaterdag 19 mei
Vandaag kunnen we weer buiten ontbijten en aan het eind van de ochtend fietsen we naar Brugge.
Twee van ons gaan met de camper en doen gelijk de boodschappen voor het avondeten.
We ontmoeten elkaar bij een terrasje in Brugge. We hebben er koffie gedronken en o.a. warme appeltaart met ijs gegeten, de prijs, schrik niet, € 8,50 per stukje taart.We fietsen door naar de Markt in Brugge en daar ieder gaat zijn eigen weg. De één fietst rond, de ander gaat winkel in winkel uit en weer een ander gaat naar de antiek- en brocantemarkten.
We verzamelen om 17.00 uur en fietsen via Damme, waar we nog even de boekenmarkt bezoeken, terug naar de campers. De twee boodschappers zijn al druk bezig het avondeten voor bereiden.
Na het eten koelt het snel af en iedereen zoekt de warmte in de camper op.Zondag 20 mei
Vandaag scheiden onze wegen. We ontbijten nog met z’n allen en de één na de ander vertrekt weer richting De Glind. Wij hebben nog een weekje voor de boeg en rijden rond de middag, als iedereen vertrokken is, naar de camperplaats in Damme.
We zijn er nog maar net of het begint te regenen, afwachten hoelang dat duurt, want we willen nog wel graag even naar het centrum van Damme, waar net als gisteren, weer een boekenmarkt is. Ook de boekwinkels hebben stalletjes buiten staan en het zag er erg gezellig uit toen we er doorheen reden.
Het lukt helaas niet om even Damme te bezoeken, de regen komt met bakken uit de lucht en pas rond een uur of negen wordt het wat minder. Afwachten of het morgen beter wordt.Maandag 21 mei
Het is in ieder geval droog als we wakker worden. Eerst even op de fiets een rondje door Damme en gelijk broodjes meenemen voor het ontbijt. Het is vochtig buiten en met een temperatuur van 12 graden niet erg aangenaam.
Rond 10.00 uur gaan we weer op pad. We rijden naar Gent, zetten de camper op de parkeerplaats aan de Driebeekstraat, afslag 10 van de E17. Een mooie plek als je op de fiets naar Gent wilt.Het is 5 km naar het centrum van de stad, we fietsen er rond, bekijken de prachtige gebouwen en varen met een open rondvaartbootje door Gent.
De temperatuur is inmiddels is opgelopen naar 17 graden. De verwachting is dat het morgen beter zal zijn en in de loop van de week wordt het zelfs weer zomers. We kijken er naar uit.
We gaan op zoek naar de camperplaats in Dendermonde. Daar aangekomen zien we dat deze vol staat met zigeuners en we besluiten verder te gaan. De camperplaats in St. Armand, de volgende plek die we aandoen, is onbereikbaar vanwege wegwerkzaamheden.

We rijden door naar Boom. Ook hier zijn er werkzaamheden bij de camperplek, maar we vinden, naast de officiële plekken die afgesloten zijn met een hek, toch een stukje waar wel kunnen staan.
Het weer is inmiddels wat opgeknapt en we zitten om zeven uur zelfs nog buiten met een aperatiefje.