NAAR DE “COSTA DEL SOL” en VERDER (week 3)


WOENSDAG 6 t/m ZONDAG 10 FEBRUARI 

IMG_2446
Nog steeds staan we op de “Geitenwei” en nog altijd is het prachtig weer en genieten elke dag weer van de zon, een mooie blauwe lucht en af en toe een wit wolkje, alleen vrijdag was het overwegend bewolkt, de rest van de dagen waren werkelijk schitterend en we hebben er volop van genoten. Donderdag zijn we met de camper naar Mazarrón gereden en hebben bij de Lidl onze voorraad weer op peil gebracht en in Cañada de Callegro, het dorpje waar we ook naar toe fietsen voor een boodschapje, de watertank weer gevuld, we kunnen er weer even tegen.


MAANDAG 11 FEBRUARI

IMG_2442We vinden dat we nu lang genoeg op één plek hebben gestaan en hebben weer zin om verder te trekken, voor ons doen is het al behoorlijk lang geweest, kan me niet herinneren dat we het eerder met de camper veertien dagen op één plek hebben volgehouden, als het niet zulk mooi weer was geweest waren we vast allang verder gegaan. We nemen afscheid van Ede en Ineke, Jaap en Anneke en Rein en Annie, we zullen ze deze reis niet meer zien.


IMG_2454 Voor het eerst in 17 dagen worden we eens niet gewekt door de zon, een dik wolkendek hangt boven de zee, een prima dag om te rijden, toch wordt het wel een mooie dag, boven de bergen is het al weer helemaal blauw.
Om negen uur verlaten we de “Geitenwei” en gaan langzaamaan op weg naar de Algarve in Portugal, volgens ons het liefelijkste plekje op het Iberisch Schiereiland, vooral de sfeer en de mooie kleine witte authentieke dorpjes spreken ons aan.


IMG_2458 We hebben geen haast en volgen de landschappelijk mooie route, een werkelijk schitterende route, soms dwars door de bergen maar vooral veel prachtige vergezichten over de Middellandse Zee. Onderweg in Águilas stoppen we bij de Aldi voor o.a. dat overheerlijke Spaanse bruine brood! Met verbazing kijken we hier naar de gigantische velden met ijsbergsla die op de koude grond groeit, op heel veel plekken zijn ze al aan het oogsten en op weer andere plekken is het oogsten al achter de rug en worden er al weer nieuwe plantjes gepoot.

IMG_2466 Rondom San Juan de Los Terreros staan op alle bekende plekken weer campers, zou het beleid veranderd zijn??, wie het weet mag het zeggen, wij weten het niet, we slaan het deze keer over.
Aan het eind van San Juan is het even goed opletten als je langs de kust wilt blijven rijden, voor je het weet heb je de nieuwe weg te pakken en dat waren we deze keer niet van plan, vorig jaar zaten we al op de nieuwe weg voor we er erg in hadden, nu hebben we beter opgelet. 


IMG_2473 Na een prachtige rit (het was weer genieten!) via Vera, Mojacor en Carboneras komen we om kwart over één aan in Agua Amarga, een prima plek die we vorig jaar hebben ontdekt en zeker de moeite waard vinden om nog en keer heen te gaan. Je staat er in een droge rivierbedding en hebt uitzicht op zee. Het is heel erg jammer dat het hard waait en af en toe flink stuift, we kunnen niet met goed fatsoen buiten zitten, daar worden we min of meer gezandstraald. Vorig jaar stonden we hier met nog drie andere bekende stellen, vandaag treffen we niemand die we kennen.


DINSDAG 12 FEBRUARI 

IMG_2475 Niets is prettiger dan wakker worden van de zon die in de camper schijnt en als je dan ook nog tegen een blauwe lucht aankijkt is het helemaal geweldig. De verwachtingen voor vandaag zijn weer erg goed, de weermannen geven zelfs een negen en voor morgen en overmorgen staat ons een tien te wachten! Vandaag is er nog wel wat wind, gelukkig minder dan gisteren en morgen zal dat nog minder zijn. Als we weg rijden zien we aan de overkant een Nederlander die bezig is zijn wiel er af te halen, hij heeft een lekke band! We gaan kijken of we iets kunnen betekenen.

IMG_2488 De route van vandaag is weinig spectaculair, we rijden hoofdzakelijk door een gebied met heel veel plastic, het Westland van Spanje, het is verder een kaal gebied met bijna alleen maar kleine struikjes, het is droog, zanderig en stoffig. Op de hogere bergtoppen in de verte ligt sneeuw. We rijden door tot Guardias Viejas en ook hier zijn we al vaker geweest. We hadden onderweg al gehoord dat daar overal weer campers staan en dat zelfs de bakker elke ochtend langs komt. We vinden een prima plek, hier houden we het wel weer een paar dagen uit.

Lees verder week 4