NAAR DE “COSTA DEL SOL” en VERDER (week 8)


WOENSDAG 13 MAART


IMG_2859 Voor vandaag hebben de weermannen voor de helft gelijk, het is gelukkig niet zwaar bewolkt maar het stormt wel buiten, de camper staat weer eens behoorlijk te dansen. We besluiten verder naar het Oosten te rijden.
We nemen afscheid van onze campervrienden en rijden eerst naar het strand om onze watervoorraad aan te vullen, het waait zo hard dat je bijna niet overeind kunt blijven staan, het is echt hangen in de wind.


IMG_2865 We gaan op weg naar San Juan de Los Terreros en houden grotendeels de A-7 aan, op de heenweg hebben we de kustweg al genomen. De lucht is bijna helemaal blauw en in de camper is het heerlijk, zodra je je hoofd buiten steekt voel je een snijdende koude wind, een prima dag om een andere plek te zoeken. We rijden door een kaal berglandschap met hier en daar een piep klein wit dorpje en mooi om te zien hoe op diverse plekken de brem en de mimosa vol in bloei staat. Vanaf Mojacar gaan we langs de kust, vinden we toch net iets mooier dan de Autovía. 

IMG_2871 Op drie plekken in San Juan zien we campers staan, we gaan overal even kijken en het valt ons op dat de campers nergens op blokken staan, er liggen nergens matjes buiten en ook opstapjes zien we nergens. Op het laatste strandje waar we gaan kijken mag je alleen maar op het strand zitten en niet bij de camper, niets voor ons. We rijden door naar Calabardina en op ‘Playa del Arroz’ vinden we tussen de struikjes een mooi plekje met uitzicht op zee waar we ook nog aardig uit de wind kunnen zitten, hier houden we het wel een paar dagen vol!


DONDERDAG 14 t/m ZATERDAG 16 MAART

IMG_2876 Een paar heerlijke relaxte dagen met donderdag en vrijdag volop zon en in de nachten een twinkelende sterrenhemel. De nachten zijn wel fris maar al vroeg schijnt de zon in de camper en is het binnen weer snel lekker warm. Vrijdag op de fiets naar de bakker in Calabardina voor een lekker vers broodje, we hebben hier helaas geen broodjesservice, het was even zoeken maar uiteindelijk hebben we de bakker gevonden. Ook nog naar het haventje gefietst, er ligt geen bootje voor anker, het is er stil en we genieten op een bankje van de rust en het uitzicht. 

IMG_2897 De zaterdag begint met een sluierbewolking, we stappen op de fiets en gaan naar Aquilas, het is prima te doen op de fiets, tot de grens van Aquilas is het ongeveer 4 kilometer, de helft van de kilometers stijgt de weg langzaam en de andere helft kun je de voeten van de pedalen afhalen en gaat het vanzelf. We gaan eerst even neuzen bij de Eroski en dan naar de weekmarkt. Een grote, nette markt met groente en fruit, bloemen, planten, noten, snoep, kaas, vlees en vis, etc. maar vooral heel veel kleding en een paar schoenen koop je hier al vanaf € 2,00!!


ZONDAG 17 MAART 

IMG_2904 De dag begint weer bewolkt, nu zijn de wolken wel wat dikker en donkerder dan gisteren en het weerstation geeft aan dat er regen komt, het blijft ons maar achtervolgen! Vandaag rijden we naar de “Geitenwei” en gaan onze campervrienden opzoeken en net als we wegrijden vallen de eerste regendruppels op onze voorruit. Deze keer nemen we de mooie, slingerende D-20 over de pas en op heel veel plekken een mooi uitzicht over de zee. Nergens op deze berg wonen nog mensen, de vervallen huizen/boerderijtjes zijn in het landschap bijna niet meer te herkennen.

IMG_2906 Als we net weer op de N-332 rijden zien we rechts van de weg twee campers staan en die zijn water aan het innemen, we wisten niet dat daar een kraan was, en ook wij maken daar dankbaar gebruik van en zitten weer helemaal vol. Rond elf uur rijden we de “Geitenwei” op en naast Ede en Ineke, Jaap en Anneke en Rein en Annie, die hier na vijf weken nog steeds staan, ontmoeten we ook weer Piet en Hil die we drie jaar geleden hebben getroffen op ons “Onverwachts naar de Moezel” uitstapje, leuk elkaar weer te treffen.


MAANDAG 18 en DINSDAG 19 MAART

IMG_2915 Onvoorstelbaar, gisteren is het de hele dag bewolkt en regenachtig geweest en vanochtend is het weer zo strak blauw zoals we dat altijd heel graag zien, het wordt een hele mooie dag met weinig wind, de weermannen op Weer Online geven zelfs een dikke 10 en dan te bedenken dat het in Nederland nog steeds koud en wit is, ’s nachts vriest het nog steeds en overdag valt er al wekenlang lichte of natte sneeuw, brrrrrrr! wat hebben we het hier dan goed! Ook de dinsdag is weer een dag om over naar huis te schrijven, in één woord GEWELDIG!!

Lees verder week 9