2014 SPANJE: TUSSEN ALICANTE EN ALMERIMAR (week 6)


ZONDAG 23 FEBRUARI

IMG_8673 Weer een mooie dag, de vijfde op rij en voorlopig blijft het mooi. Vandaag markt in Puerto de Mazarrón, we gaan er op de fiets naar toe, het is weer de hoogste tijd vers fruit te kopen, de sinaasappels en mandarijnen zijn weer op! We fietsen eerst naar Bolnuevo en gaan even kijken bij de natuurlijke sculpturen en zien op de grote parkeerplaats campers staan. Nieuwsgierig als we zijn gaan we natuurlijk even vragen of ze er ook ’s nachts staan, zolang je geen stoelen bij de camper zet kun je er probleemloos parkeren!

IMG_8676 We fietsen door naar de markt die we al snel gevonden hebben, weer een grote markt met deze keer weinig graaikramen maar wel veel nieuwe, goedkope kleding. Het is er behoorlijk druk en je ziet er allerlei pluimage rondlopen, heel bijzonder vonden we de man op de foto die zijn hondje als een baby op zijn buik draagt, daar heb je toch je ???????? bij!!!
Marianne en Willem, die gisteren bij ons op bezoek waren, logeren in een B&B in de omgeving en we zien ze ook op de markt rondlopen, Willem scoort een paar nieuwe pantoffels!!!


MAANDAG 24 FEBRUARI

IMG_8678 Het is schrikken als we opstaan, we zien alleen maar bewolking en af en toe regent het ook nog en de temperatuur …………… die blijft vandaag steken bij 13 graden, brrrrrrrrr!!!!
We zitten de hele dag binnen en hebben nu eindelijk de tijd om onze multimedia apparatuur weer bij te werken, nieuwe boeken op de iPad / E-Reader, reserve kopie maken op de externe harde schijf, etc. etc. en af en toe lopen onze reisgenoten even bij ons binnen voor een kop koffie of iets anders!
Morgen mag het wat ons betreft wel weer zonnig zijn!


DINSDAG 25 FEBRUARI

IMG_8682 De zon schijnt gelukkig weer, heerlijk! We staan inmiddels al weer een week op de ‘Geitenwei’, het is de hoogste tijd om weer verder te gaan.
Om half tien zijn we klaar voor de volgende etappe, we rijden eerst naar het dorp, pinautomaat overvallen want ons geld is op, water innemen en onze internetkaart opwaarderen en rijden dan naar de N-332. Na Ramonete slaan we linksaf de D20 op, we hebben deze mooie route al vaker gereden en het is altijd de moeite waard, elke keer zie je weer andere dingen.

IMG_8690 Op het hoogste punt lassen we een koffiestop in en kijken uit over de mooie baai richting Cabo Cope. Onze eindbestemming van vandaag is Calabardina maar voor we daar neerstrijken rijden we eerst naar Águilas voor een paar boodschappen. Regelmatig worden de campers op deze plek weggestuurd maar vandaag staan ze er wel en we zoeken een mooie plek op het ruige terrein. Er zijn meerdere mooie plekken waar we kunnen staan, we vinden een prima plek met een paar hoge struiken in de buurt, kunnen we uit de wind zitten als het gaat waaien.


WOENSDAG 26 FEBRUARI

IMG_8695De hoogste tijd voor een fietstochtje, het is alweer een paar dagen geleden dat de we op de pedalen stonden. We fietsen naar Aguilas en willen eerst gaan shoppen bij ‘Aguilas Plaza’ een groot modern winkelcentrum met winkels in alle categorieën, althans dat dachten we! Vorig jaar was dat nog wel het geval maar nu is zeker de helft van de winkels gesloten en is het er leeg en verlaten, van leuk shoppen is geen sprake meer. We fietsen verder over de boulevard en genieten op één van de vele terrassen van een kop koffie, van het uitzicht en van de zon!


DONDERDAG 27 FEBRUARI

IMG_8706 De weermannen zijn iets te enthousiast geweest voor vandaag, i.p.v. een zonnetje zien we alleen maar wolken als we opstaan, gelukkig trekt het later wel wat open. Vandaag fietsen we de andere kant op en gaan naar El Cantar, daar staan campers op een soort plateau. Als je de D-20 volgt, zoals wij twee dagen geleden hebben gedaan, en boven op de berg stopt dan kun je in de diepte de campers zien staan. Er direct naast ligt een stuk lager een prachtig strand met een aantal hele oude grotwoningen, we kunnen het niet laten er naar toe te lopen.

IMG_8704 De terugweg gaat een heel eind over een minder geplaveid weggetje, zeg maar rustig een slecht pad met gaten, bulten en keien, een aanslag op de fiets, we zoeken snel als de verharde weg weer op. Ook in deze omgeving zien we het ene na het andere veld met ijsbergsla en we staan gebiologeerd te kijken hoe er geoogst wordt. De kroppen worden afgesneden, van de buitenste bladeren ontdaan, in een plasticzakje gestopt, dicht geplakt en op een lopende band gelegd, je kunt het bijna niet afkijken zo snel gaat het, mooi om eens van dichtbij te bekijken.


VRIJDAG 28 FEBRUARI

IMG_8728 Het was een grotendeels bewolkte dag met veel wind, ’s ochtends nog even buiten in de zon gezeten maar al snel zijn we naar binnen gevlucht en dat niet alleen vanwege de harde wind maar nog meer van het zand dat opwaai. Het is hier de laatste weken kurkdroog geweest en dan weet je het wel, de bovenste laag is alleen maar mul zand en als de wind met vlagen aan komt dan dwarrelt het zand hoog op en eet je alleen maar stof. Aan het eind van d middag nog wel een rondje gelopen en genoten van het prachtige uitzicht over de baai richting Calabardina.


ZATERDAG 1 MAART

IMG_8739 Het is weer tijd voor de markt, alle sinaasappels, mandarijnen, tomaten etc. zijn weer op, tijd voor nieuwe! In Aguilas is op zaterdag een grote weekmarkt met o.a. groente en fruit, bloemen en planten, noten, snoep, kaas worst, vlees en vis, etc. maar vooral heel veel kleding en mocht je op zoek zijn naar gekleurde panty’s?? hier hebben ze in alle maten en kleuren!
Zoals elke keer komen we niet alleen met sinaasappels en mandarijnen terug maar ook weer met een lekkere gerilde kip van ’t spit, mmmmmmmmmmmmm, altijd lekker!!!!

IMG_8735In Aguilas zijn ze druk bezig voorbereidingen te treffen voor de grote Carnavalsoptocht in Braziliaanse stijl die zondag, dinsdag en vrijdag door de straten zal trekken, langs het hele traject worden tribunes gebouwd en overal staan de eettentjes al klaar. We zijn er niet speciaal voor gekomen maar nu we toch in de buurt zijn gaan we morgen wel kijken!
Vanochtend een sms’je van Ede en Ineke gehad, zij komen vandaag ook naar Calabardina en als we terug zijn van de markt zijn ze er al, gezellig!

Lees verder week 7