2014 SPANJE: TUSSEN ALICANTE EN ALMERIMAR (week 7)


ZONDAG 2 MAART

IMG_8753 Na een mooie zonnige dag met veel wind gaan we aan het eind van de middag op de fiets naar Aguilas, om zes uur begint de grote optocht. Ede en Ineke hebben het drie jaar geleden al gezien en hebben er nu geen zin in, Johan en Aria zijn er nog nooit geweest en wij hebben het zes jaar geleden ook al gezien maar willen nog wel een keer nu we toch in de buurt zijn. Het is al gezellig druk in de stad en al heel snel is de eerste groep in aantocht.IMG_8821 Gelezen op internet:
Het Carnaval van Aguilas is één van de beroemdste van heel Spanje. Uit omringde provincies komen jaarlijks duizenden bezoekers naar de optochten kijken. De hele stad wordt omgetoverd in een gigantisch feest met Braziliaanse allures. De kostuums en choreografieën zijn adembenemend tijdens de urenlange optochten met opzwepende muziek in een kakofonie van geluiden, de Spaanse dansgeest komt deze dagen volop tot uiting.

IMG_8756 IMG_8767IMG_8862_2
 
IMG_8852 We vinden een mooi plekje om de optocht te bekijken, hebben alleen een stoel voor ons en kunnen lekker leunen tegen een hek dat midden een kruising staat, achter ons staan nog vier rijen belangstellenden. Het is een aaneenschakeling van groepen dansende mensen van heel jong tot heel oud, voor en achter de groepen auto’s met keiharde dansmuziek. Het meest vertederend zijn de hele kleintjes die zich helemaal uitleven en zich niet houden aan de geografie, al doen de begeleiders zo hun best!MAANDAG 3 MAART

IMG_8881 De camper staat weer op z’n grondvesten te schudden, windkracht 6 lezen we op WeerOnline en als we de gordijnen open doen zien we een ware zandstorm, de camper van Ede en Ineke die toch behoorlijk dichtbij staat kunnen we nog maar net zien. We hadden gisteren al geopperd om vandaag verder te rijden en nu weten we het 200% zeker, we willen geen zandhappen en gaan op zoek naar een plek waar de ondergrond wat harder is. IMG_8891 We rijden naar San Juan de los Terreros en daar is het even zoeken voor we een geschikte plek hebben gevonden, ook hier dwarrelt het zand dat het een lieve lust is.
Op het strand, met uitzicht op zee, is de ondergrond een stuk harder en daar stuift het gelukkig niet als er weer een stevige windvlaag voorbij komt, de beslissing om daar te gaan staan is snel genomen. Het blijft de hele middag hard waaien en mede dankzij camper en parasol kunnen we nog tot het eind van de middag buiten zitten zonder zand te happen!


DINSDAG 4 MAART

IMG_8892 Het is vandaag iets rustiger dan gisteren, weliswaar nog windkracht 5 maar minder opstuivend zand.
Achter het windscherm is het verrukkelijk en de bergrug in de verte die we gisteren bijna niet konden zien heeft nu meestal weer scherpe contouren, af en te komt er nog een zandwolk voorbij!

WOENSDAG 5 T/M ZATERDAG 8 MAART

IMG_8912Vier dagen op rij genieten van zon, zee en strand, een wandel- of fietstocht naar of het noordoosten (Aguilas) of naar het zuidwesten (Villaricos), de ene keer voor een boodschap en de andere keer om alleen maar van de prachtige omgeving te genieten, samen koffie drinken, borrelen en kokkerellen (soep, vis, etc.). Kortom we genieten volop van het heerlijke camperleven maar ook van onze reisgenoten en realiseren ons allemaal dat we ‘BOFKONTEN’ zijn!


Lees verder week 8