Meivakantie 2005 (eerste etappe)

Woensdag 4 mei
We nemen allebei een extra middag vrij en kunnen dus eerder vertrekken dan verwacht. De camper krijgt van binnen en van buiten eerst nog even een poetsbeurt, want uiteraard willen we niet op pad met een vies exemplaar.
Onze eerste stop is bij de haven van Zwartsluis.
We drinken een bakkie en lopen daarna nog even het dorpje in waar we een visboer tegenkomen en natuurlijk kunnen we daar niet omheen en nemen een grote zak kibbeling mee naar de camper.
‘s Avonds vullen we onze tijd met puzzelen en TV kijken: eerst de dodenherdenking op de Dam en daarna de voetbalwedstrijd PSV tegen Inter Milaan, die PSV weliswaar met 3-1 won, maar dat was niet voldoende om naar de finale te gaan.

Donderdag 5 mei
De zon schijnt al vroeg en we staan om half negen op. Rond half tien vertrekken we en zoeken een plekje aan het water waar gevist kan worden. Bij de ‘Blauwe Hand’ kunnen we redelijk uit de wind staan.
Om een uur of drie hebben we het wel gezien en rijden via Giethoorn, Ossenzijl, Echt, Joure en Terherne naar Oude Schouw (Aldskou), ons favoriete plekje in Friesland. Nog twee andere campers hebben bedacht dat het wel een mooi plekje is, dus we staan hier komende nacht niet alleen.Vrijdag 6 mei
Regen, regen, regen en dat irriteert behoorlijk, daarnaast een bed dat kraakt zodat de hele omgeving kan meegenieten en de sfeer is gezet. Problemen zijn er echter om opgelost te worden.
Heel af en toe laat de zon zich zien en we proberen er het beste van te maken. Aan het eind van de ochtend rijden we naar De Vrijbuiter in Roden. We kijken ook nog even of Jeroen (onze neef) bij “Duckservice Roden” is, maar helaas het pand is gesloten. Als we hem bellen blijkt hij samen met zijn vriendin Sanne in Utrecht te zijn bij de Citroënbeurs. En dat is net even te ver weg voor ons.
We kijken bij de camperplaatsen in Grootegast en in Lutjegast, maar besluiten toch weer terug te gaan naar Aldskou.


Het weer is inmiddels opgeklaard en hoewel we liever de zon zien, leveren de wolkenpartijen een fascinerend schouwspel.

Zaterdag 7 mei
We zitten in een warme camper, buiten is het koud en het regent regelmatig. We genieten van een goed boek en van de boten die voorbij varen, er is hier altijd wel wat te zien.
Grote tweemasters en kleine zeilbootjes waar ze met z’n vieren inzitten in de stromende regen en kleine en grote luxe jachten waarin iedereen binnen zit. Je hoeft je hier niet te vervelen.
Hoewel het weer ’s middags weer iets opklaart en we het idee hebben weer verder te trekken, besluiten we uiteindelijk toch hier te blijven. Buiten zitten is geen optie en wat het uitzicht betreft kunnen we het niet beter krijgen.
Aan het eind van de middag nog even op de fiets naar Akkrum voor een boodschap. De paar druppels die we onderweg op de kop krijgen, mag geen naam hebben.
Zondag 8 mei
Voor de verandering regent het weer eens. Terwijl we nog in bed liggen bedenk ik het volgende plannetje: we gaan vandaag naar huis, gaan de komende week werken en nemen de week na het pinksterweekend vrij in de hoop dat het weer dan wat beter is. Aanvankelijk voelt Simon hier niet zoveel voor, maar na enig nadenken vindt ook hij het niet zo’n slecht plan. Gevolg: het is 10.00 uur en we zijn onderweg naar huis!
Het is vandaag moederdag en omdat we onverwacht toch thuis zijn, komen de jongens met aanhang en kroost naar De Glind. We halen een Chineesje en het wordt erg gezellig.

Lees verder.........

Meer foto's op "Online Fotoalbum"