2008 EERSTE WINTERTRIP NAAR DE ZON (de laatste dagen)

Woensdag 26 maart
En weer worden we wakker van de regen, eigenlijk verlangen we weer naar de zon en de warmte van de Algarve, maar het verlangen naar de kinderen en kleinkinderen is toch groter.
We vervolgen onze thuisreis en gaan richting Orléans. Op zoek naar de overnachtingsplek raken we verstrikt in het éénrichtingsverkeer en de navigatie op de laptop laat het afweten omdat de voeding van de computer stuk is. Het wordt dus zweten, op zo’n moment merk je pas hoe afhankelijk je al van zo’n ding bent. We geven de zoektocht op en proberen de stad uit te komen. Helaas gaan we weer richting Vierzon en dat is waar we net vandaan komen. Gelukkig hebben we nog een navigatie op de telefoon en die wordt snel geïnstalleerd.
Nu lukt het ons wel op de goede weg te komen. Uiteindelijk komen we in Angerville terecht en vinden een prima plek op een grote parkeerplaats aan de rand van de stad.Donderdag 27 maart
Eerst naar de boulangerie voor een overheerlijke knapperige baquette. Het is droog en in de verte zien we blauwe pekken aan de lucht, we hopen dat dat een goed voorteken is voor de dag. Helaas het wordt weer een trieste dag. Donkere wolken, veel buien en maar zo af en toe een paar schuchtere zonnestraaltjes.
We rijden verder naar het noorden en nemen de buitenste ring rond Parijs, waar het overigens erg druk is.
Boven Parijs pakken we de Route National weer op en gaan via de N17 en de D1032 richting St. Quentin en maken de laatste stop van deze reis in Catillon sur Sambre. Nog even contact gehad met het thuisfront, de kachel is weer opgestart, als we morgen thuiskomen is het lekker warm.

Vrijdag 28 maart
Vandaag niet wakker geworden van de regen, maar van het verkeer dat over de ophaalbrug rijdt. Het is weer droog en dat blijft het gelukkig de hele reis.
Na het ontbijt, het is dan bijna half tien, vertrekken we voor de laatste etappe van ongeveer 350 km. Via Valanciennes, Mons, Brussel en Antwerpen gaan we naar Nederland.
Na 66 dagen en 6901 km zijn we om 14.30 weer THUIS en het is geweldig om iedereen weer te zien en te kunnen knuffelen.

Overwinteren! Wat ons betreft volgend jaar weer!