2014 SPANJE: TUSSEN ALICANTE EN ALMERIMAR (week 4)


ZONDAG 9 FEBRUARI

IMG_8486 De week begint wat ongebruikelijk, we hadden, dachten we, een mooie rustige plek bij de haven van Lo Pagan, maar aan het begin van de nacht worden we uit onze slaap gehaald door het gedreun van harde muziek. Als we naar buiten kijken zien we dat de hele parkeerplaats inmiddels vol staat met auto’s en overal hangen jongeren die behoorlijk wat kabaal maken en de nodige alcohol innemen voordat ze de stad ingaan.



IMG_8488We willen weg maar staan klem tussen twee auto’s en kunnen geen centimeter voor of achter uit. Johan en Aria staan nog niet klem en gaan alvast op zoek naar een iets rustiger plekje, wij zullen moeten wachten tot één van de twee auto’s vertrekt die ons klem hebben gezet! Om 03.45 uur worden we ‘bevrijd’ en gaat één van de auto’s weg, we krijgen ruimte om weg te rijden!
Waar Johan en Aria zijn gebleven weten we niet, die zien we morgen wel weer. We vinden snel een plek en gaan weer naar 
bed, direct weer slapen lukt niet zo goed, we zijn klaar wakker!!!

IMG_8503 Uiteindelijk blijken we aardig dicht bij elkaar te staan en rond koffietijd zien we elkaar weer en evalueren de nacht. Na de koffie rijden we naar ‘Playa de Torre Derribada’, een mooie plek in het natuurgebied ‘Parque Regional Salinas y Arenales de San Pedro’ en zijn van plan hier ook de nacht te blijven staan, of dat mag? we zullen het wel merken.
Aan het begin van de middag kijken we naar de rit van Ireen Wust die voor de derde keer Olympisch goud haalt op de 3000 meter, daarna maken we nog een ommetje in de omgeving.


MAANDAG 10 FEBRUARI

IMG_8506 Gelukkig heeft niemand ons gisteravond verzocht om te vertrekken en we hebben dan ook heerlijk kunnen slapen in een hele rustige omgeving, dat hebben we na twee onderbroken nachten ook wel verdiend vinden we zelf. De eerste nacht in Lo Págan werden we om half drie gewekt door een treintje vol met uitgelaten feestgangers, nadat ze in hun auto’s waren weggereden sliepen we wel snel weer. Hoe de tweede nacht is verlopen heb ik gisteren al geschreven.


IMG_8505 Pas tijdens het ontbijt kwam iemand zeggen dat we op deze plek niet mogen overnachten, we hadden toen al een heerlijke rustige nacht achter de rug!
De weermannen van Weer Online voorspellen voor vandaag een zon met een donker wolkje, daarna wordt het steeds mooier en zit er naast de zon een wit wolkje, nu maar hopen dat ze gelijk krijgen. Tot nu toe is het weer niet wat we gewend zijn in Spanje, het is bewolkter en winderiger, maar als we naar bijvoorbeeld Portugal kijken dan is het hier toch een stuk beter.

IMG_8511Het is geen weer om te fietsen, het waait erg hard en met z’n vieren besluiten naar Los Alcázares te rijden, we vinden een prima plek tegen het riet, we hebben een ‘eigen’ plekje met vrij uitzicht richting de zee. ’s Middags lopend de omgeving verkend en over de boulevard weer terug, op veel plekken zien we campers staan, hier weten ze dat ze er alleen maar voordeel van hebben van die camperaars. Vanaf drie uur kijken we weer naar de Olympische Spelen, deze keer de 500 meter voor de heren. Weer drie Nederlanders op het erepodium! SUPER!!


DINSDAG 11 FEBRUARI

IMG_8519 Geweldig, we worden wakker en de zon schijnt de camper in, dat duurt niet zo lang, na een uurtje ligt er weer een wolkendek boven ons. Jammer genoeg blijft het bewolkt en na de lunch pakken we de fietsen en gaan we naar San Javier naar het winkel-centrum ‘Dos Mares’, dat hadden we gezien toen we gisteren op weg waren naar Los Alcázares. Er is een grote Eroski en verder zijn het voornamelijk kledingzaken die vooral gericht zijn op de jongere klant, niets voor ons dus. Op de terugweg begint het een beetje te spetteren maar gelukkig houdt dat heel snel op.


WOENSDAG 12 FEBRUARI

IMG_8521 Eindelijk een mooie zonovergoten dag en daar maken we dankbaar gebruik van, de bedden worden verschoond, de handwas wordt gedaan en als alles buiten hangt fietsen we over de boulevard richting Punto Brava en fietsen daar tot de haven.
Een klein stukje fietsen we langs de N-332 en daar hebben ze een mooi fietspad aangelegd, opeens houdt het fietspad op en eindigt het met een hoge stoep!!



IMG_8527 Terug bij de campers gaat de Turkse stoofpot van Aria op het vuur, hij wordt gevuld met o.a. kipfilé, tomaten, uien, snijbonen, bloemkool, paprika en daaraan toegevoegd een mengsel van diverse kruiden, na een uurtje is het tijd om te genieten, verrukkelijk!! Na de afwas bedenken we opeens dat er weer geschaatst wordt, gisteren hebben we gemist hoe Margo Boer brons haalde op de 500 meter voor dames, nu zien we wel hoe Stefan Groothuis goud en Michel Mulder het brons binnensleept op de 1000 meter voor heren, wat zijn de Nederlanders goed bezig!


DONDERDAG 13 FEBRUARI

IMG_8533 Gisteren een sms-je van Siem gehad (ook één van onze Turkse reisgenoten) waar we zijn, hij komt vandaag deze kant op en om half twaalf komt hij het terrein op rijden, leuk elkaar weer te zien na anderhalf jaar. Het is weer een heerlijke dag, Siem en Johan gaan wandelen en de rest zit met de E-reader in de hand en de stoel in de relax stand, zo komen we de dag wel door!
Ook vandaag, we kunnen er niet genoeg van krijgen, kijken we weer naar het schaatsen, de 1000 meter voor dames, deze keer een zilveren (Ireen Wust) en een bronsen (Margo Boer) medaille!


VRIJDAG 14 FEBRUARI 

IMG_8541 We pakken weer de fietsen en gaan deze keer naar het noorden en in Lo Págan rijden we de pier op en komen terecht in een prachtig natuurgebied met aan de ene kant het Mar Manor en aan de andere kant de zoutpannen waar de flamingo’s bijna allemaal met de kop in het water staan en zich te goed aan allerlei lekkernijen die in de bodem zitten. Op het eind van de dam zien we aan de overkant van het water de flats die op de landtong staan die vanaf Cabo de Palos de zee ingaat, het is zo te zien maar een klein stukje.

IMG_8537 Op de terugweg rijden we langs San Javier waar we ons bij het winkelcentrum ‘Dos Mares’ te goed doen aan een bord kebab met sla en frite, verrukkelijk!! Om drie uur zijn we terug bij de campers, er staat 39,8 kilometer op de fietscomputer, lang leve de E-bike!!! We kunnen nog een poosje buiten zitten, de wind is inmiddels wel weer wat aangewakkerd en voor het echt te fris wordt en we naar binnen moeten, gaan we eerst de was ophalen die we gisteren naar de wasserette hebben gebracht. Alles is weer schoon en lekker fris.


ZATERDAG 15 FEBRUARI

IMG_8552 Weer een mooie zonnige dag, maar wel winderige dag en het is weer marktdag in Los Alcazeras. Deze keer nemen we niet alleen verse groente en fruit mee, o.a. 6 kilo van de heerlijke sappige Spaanse sinaasappels voor € 2,00, waar vind je dat in Nederland, maar ook nemen we allemaal een gegrilde kip mee!!
’s Middags weer schaatsen gekeken, de 1500 meter voor de heren, de laatste rit was super spannend, helaas kwam Koen Verweij drieduizendste van een seconde tekort voor een gouden medaille, dat is wel heel erg zuur!!

Lees verder week 5