Rondje Frankrijk, zomer 2005 (tweede week)

Donderdag 25 augustus
Een dag waarop het één en ander niet verloopt zoals we gaag zouden willen.
De persoonlijke omstandigheden doen ons besluiten niet door de Pyreneeen te rijden maar een alternatieve route naar de Middellandse Zee te nemen en goedgemutst gaan we op pad.
Hier en daar worden we in onze snelheid geremd door overstekende schapen.

Rond de middag zoeken we een leuke stek om te lunchen. Op de kaart zien we 15 km vanaf de doorgaande weg een klein (stuw)meertje. We gaan het proberen, maar de weg valt zwaar tegen, vreselijk smal en hier en daar behoorlijke hellinkjes en onderweg geen enkele ruimte om te keren, we moeten verder rijden. Bij het meertje aangekomen ziet het er wel mooi uit maar in ons achterhoofd spookt de gedachten dat we weer terug moeten over de smalle weg en dat houdt m.n. Simon zo bezig dat hij verder wil, want dan heeft hij het maar achter de rug.

Aan het eind van de middag gaan we op zoek naar een camperplek. In ons boek staat dat er in Lavelanet een plek moet zijn, maar na lang zoeken ontdekken we dat deze gesloten is. We rijden terug naar Foix en daar vinden we, pas

weer na lang zoeken, in een zeer rustige omgeving (naast het kerkhof) een plekje.

Vrijdag 26 augustus 2005
Na twee mooie dagen met strakblauwe luchten en een aangename temperatuur is het nu weer mis. Een wolkendeken, waaruit zo af en toe regen valt hangt laag boven de bergen zodat de toppen niet te zien zijn en de temperatuur is gezakt naar 13 graden, niet erg lekker dus.
Ook de rest van de dag is het niet om over naar huis te schrijven. Af en toe een paar minuutjes zon, maar overwegend bewolkt. De temperatuur loopt ’s middags toch nog op naar 24 graden.

Vandaag op zoek naar de Middellandse Zee in de hoop dat het daar beter is. Dat valt tegen, ook hier bewolkt. We zoeken de camperplek in Port Vendre, maar daar vinden we niet zoveel aan, je staat er onder de bomen en het is toch al zo donker buiten. Toch maar door naar Port Leucate waar we vorig jaar een paar heerlijke dagen hebben gehad. Onderweg van Argeles Plage naar Port Leucate nemen we even pauze om een broodje te eten.Helaas, de ingang van de plek in Leucate achter het naturistendorp is afgesloten met een hoogte barriére, er kunnen geen campers het terrein meer op. Dan maar naar Leucate Plage. Ook hier is het e.e.a. veranderd. Een toegangshek met een slagboom en een Accueille waar je € 6,00 moet betalen om het terrein op te kunnen. Voor dat bedrag kun je één dag blijven staan (incl. service). De staat van het terrein is er wel op vooruitgegaan, de op- en afrit is verbeterd en het terrein is hier en daar geëgaliseerd. Aan de overkant van de weg is een grote parkeerplaats voor campers aangelegd. Aan het eind van de dag loopt het behoorlijk vol.

Zaterdag 27 augustus
Zijn we eindelijk bij de Middellandse Zee, is het bewolkt, regent het en is het ’s ochtends om elf uur nog geen 16 graden. Dat hadden we anders verwacht.

In de loop van de dag wordt het droog en komen er kleine blauwe plekjes tussen de bewolking.
We fietsen ’s middags naar het strand van La Franqui aan de andere kant van Leucate Plage, ongeveer 12km verderop. Hier staan een aantal campers op het honderden meters brede strand. Ze moeten hiervoor wel eerst over een zeer slechte smalle weg en over een stuk strand waar water op staat. Wij kiezen ervoor onze camper hier niet bloot aan te stellen en laten hem op z’n plekje staan.

‘s Ochtends zijn we naar de overkant van de camperplaats verhuisd en hier hebben we een prachtig uitzicht, we kijken uit over strand en zee.

Zondag 28 tot woensdag 31 augustus
Lekker luieren in de zon en als het te heet wordt in de schaduw, buiten eten, een goed boek en af en toe een duik in de Middellandse Zee (Simon niet want die is bang dat z’n tenen nat worden).


We fietsen wat in de omgeving, doen een boodschap, nemen een hapje en een drankje op z’n tijd en zo komen we de dagen wel door. Al met al lekker relaxed.Lees verder.......


Meer foto's op "Online Fotoalbum"