Heel even er tussen uit, maart 2006

Zaterdag 25 en zondag 26 maart
Aanvankelijk met vrienden afgesproken om samen een weekendje met de camper weg te gaan. De weersverwachtingen waren dusdanig (3 dagen 80% kans op regen) dat we besloten het even uit te stellen.
Vrijdag was het inderdaad regenachtig, maar de verwachtingen voor de rest van het weekend werden bijgesteld en zo werd het ineens toch nog vrij aardig.
Zaterdag om 08.00 uur opgestaan en de camper vertrekklaar gemaakt, watertank vullen en zorgen dat de kachel het doet en natuurlijk wat te eten en te drinken erin. Om half tien zijn we klaar en rijden naar de Passantenhaven in Wijhe.
Het is erg erg rustig, als we aankomen vertrekt er net een camper en verder staat er nog niemand. Eerst maar even een bakkie en dan lopend het dorpje in. We hebben nog wat boodschappen nodig en het is altijd leuk weer even rond te kijken in een plaatsje waar je nog niet eerder geweest bent.


We halen broodjes en het alleen in Oost Nederland verkrijgbare baklever- en bakbloedworst voor de lunch. Even bakken en op een broodje, heerlijk!
Na de lunch rijden we naar Zwolle. Op de Turfmarkt bij de Watertoren zouden drie overnachtingsplekken zijn. In de eerste plaats hebben we nergens bordjes met een camper kunnen ontdekken en in de tweede plaats stond de parkeerplaats zou vol dat je nergens een camper kwijt kon. Jammer! We wilden graag even de binnenstad bezoeken.


We rijden door naar Kampen. Hier hebben we de overnachtintgsplekken wel kunnen vinden op vijf minuten lopen vanaf het gezellige centrum. Er staan al twee campers en we schuiven aan.Natuurlijk hebben we even door de gezellige binnenstad van Kampen geslenterd. Een mooie binnenstad met nog veel oude panden en zeker een bezoek waard.
Opvallend is dat hier moderne winkelketens gevestigd zijn in moooie oude panden. Mooi om te zien dat het niet altijd nodig is oude panden te slopen en er nieuwe voor in de plaats te zetten.

Na een nacht waarin in heel Europa de tijd een uur vooruit gezet werd en de regen heerlijk klettert op het dak, worden we de volgende ochtend wakker en schijnt de zon af en toe, er staat helaas wel erg veel wind. We zien een Hollandse lucht; blauwe plekken en voortdrijvende wolken.
We brengen de ochtend door met lezen en puzzelen en aan het begin van de middag hebben we even contact met een (schoon)zus en zwager die in Epe wonen.
We spreken af in Wijhe bij de Passantenhaven, ze komen bij ons op de koffie. Het is inmiddels mooi weer en het is een komen en gaan van campers, auto’s en wandelaars.
Aan het eind van de middag rijden we met z’n allen naar Epe en brengen een bezoek aan het Wok Restaurant Oriëntal, als afsluiting van een gezellige middag.
Rond de klok van negen zijn we weer thuis, nog geen twee dagen op pad en omdat je zoveel indrukken opdoet lijkt het veel langer.