Griekenland-met-de-camper weekend, april 2006

Al surfend over het internet op zoek naar informatie over Griekenland las ik op het forum van http://www.griekenlandmetdecamper.nl/ het volgende bericht:

Samen met Belinda organiseer ik (Frans Mulder) weer een weekend voor oude en nieuwe Griekenlandgangers: datum: 8 en 9 april 2006.
De plaats wordt net als vorig jaar een kleine camping in het midden van het land.


Als je op zoek bent naar informatie is dit natuurlijk een uitgelezen kans. We hebben ons ingeschreven en vandaag vertrekken we alvast naar Lage Vuursche waar we bij de natuurcamping “Farm Eterna” de andere Griekenlandgangers zullen treffen.


Vrijdag 7 april
10.00 uur. De camper is er weer klaar voor en wij ook, dus kunnen we vertrekken. Met de navigatie op het dashbord is het niet moeilijk Farm Eterna in Lage Vuursche te vinden.
Als we aankomen staan er nog maar twee campers met Griekenlandgangers, we hebben nog voor het uitzoeken waar we gaan staan. Het zonnetje schijnt dus zoeken we een plekje in de zon.
In de loop van vandaag en morgen komen er totaal 24 campers met 50 volwassenen en 16 kinderen, dus zal het terrein wel aardig vol worden.
Farm Eterna ligt prachtig verscholen in de bossen, niet ver van het gezellige dorp Lage Vuursche.


Rond de middag even op de fiets naar het dorp om een lekker broodje te halen, maar helaas…………………. er is geen bakker te vinden, bijne het enige wat je in Lage Vuursche kunt vinden zijn Pannenkoekenrestaurantjes.

’s Middags fietsen we dwars door het bos naar Baarn (ongeveer 8 km, dus goed te doen voor niet getrainde zitvlakken) en halen een lekker Paasbroodje bij bakkerij ’t Stoepje, waar vind je hem niet.
Terwijl we door de winkelstraat wandelen vallen de vele bloemenwinkeltjes/stalletjes op, overal zie je bloeiende viooltjes en dat brengt het lentegevoel dichtbij, ook al is de buitentempertatuur er nog niet naar. Voorlopig is het nog steeds droog en schijnt de zon.


Later op de dag komt Frans Mulder ons welkom heten. In de loop van de avond zullen er nog twee campers bij komen, morgen komt de rest (19 campers en één Caravan).

Zaterdag 8 april
We worden wakker en het ziet er buiten een beetje grouw uit. De weersverwachtingen voorspellen voor vandaag niet veel goeds. Regen, hagel en mogelijk onweer in de loop van de avond, harde wind met windstoten enz., we wachten af, kunnen er toch niets aan veranderen.
's Morgens lekker lezen terwijl de regen op het dak klettert. ‘s Middags wordt het beter. Na de informatie voor Griekenlandgangers die voor de eerste keer gaan, zien we een strak blauwe lucht, het is zelfs zo lekker (hoezo weersverwachtingen!) dat we nog even met een aantal mensen buiten zitten en onder het uitwisselen van ervaringen genieten we van een aperatiefje.
‘s Avonds is er een bijeenkomst waarin ervaringen worden uitgewisseld, ideëen worden aangedragen, nuttige tips worden gegeven en voor de liefhebbers zijn er diverse fotoabums te bekijken.
Wat ons betreft hebben we er veel van opgestoken en mochten we getwijfeld hebben over het meenemen van fietsen? Na gesprekken met mensen die het kunnen weten omdat ze er geweest zijn, is deze twijfel helemaal weg:

DE FIETSEN GAAN MEE!!Zondag 9 april
Als we om een uur of negen opstaan schijnt de zon en zien we een strak blauwe lucht (voorproefje voor Griekenland?), het is zelfs al zo lekker dat we buiten kunnen ontbijten.
Langzaam maar zeker komt iedereen naar buiten, er ontstaan weer leuke gesprekken die eigenlijk maar over één ding gaan............. onze reis naar Griekenland. Er worden weer kaarten te voorschijn gehaald, boeken bekeken etc. We kunnen er niet genoeg van krijgen.
De één na de ander vertrekt weer en het begint rustig te worden.In de loop van de middag maken we nog een rondje op de fiets; eerst richting Maartensdijk, dan richting Soestdijk en weer terug naar Lage Vuursche, een uurtje later zijn we weer terug. De fietsen gaan weer achterop de camper en we rijden binnendoor, over Soestdijk, Soest en Amersfoort, naar huis. Daar zetten we de camper op z’n plek, verkleden ons en gaan nog even ergens een hapje eten, tenslotte is het vandaag een bijzondere dag ...................
ONZE TROUWDAG.

4 opmerkingen:

belinda zei

Leuk verslag. En natuurlijk gefeliciteerd met jullie trouwdag!

Gr. Belinda

ed.scheepmaker@planet.nl zei

ja ja daar kom je nu mee hadden we nog een feestje kunnen bouwen maar alsnog van harte namens ed en yvonne.

en inderdaad geen worden voor zo gezellig en een hoop nuttige info

prettige vakantie toegewenst

Anoniem zei

wij zijn al vele malen met caravan naar Griekenland geweest en herkennen veel van jullie mooie reis verslag. Wij gaan nu in september voor de eerste maal met onze nieuwe camper naar Griekenland. Waar wij héél erg benieuwd naar zijn is wat jullie tijdens al dat "vrij camperen" met jullie chemische toilet doen? Dát lijkt ons nu juist de "bottleneck" tijdens het vrij camperen. Ik lees hier dan ook niets over in jullie verslag?! We zijn erg benieuwd naar jullie - én andere - reactie(s)
Gr, Cornelia en Theo.

ROXANNE zei

Hallo Corneliaen Theo,
Ik zie nu pas jullie reaktie. Bedankt. Wij hebben vrijwel geen problemen ondervonden met het chemisch toilet. Wij hebben nl.een reserve cassete, dus kunnen ongeveer 5 dagen voor we echt een loosplek nodig hebben en dit lukte aardig. Soms leeg je bij een openbaar toilet, op een camping of bij een bezinestation en één keer hebben we noodgedwongen in de wildernis 'geleegd'. Veel plezier op jullie eerste campertrip naar Griekenland.