GRIEKENLAND 2009: EVIA EN ARGOLIS (week 3)

Zaterdag 29 augustus
IMG_8965 We beginnen al weer aan onze derde week, ik weet dat het een inkoppertje is, maar de tijd gaat echt verschrikkelijk snel als je het zo naar je zin hebt.
Kees en Ria en Jan en Elly gaan vandaag naar Sagiada, daar zijn ze nog niet eerder geweest. Rob en Adrie en wij blijven nog op Deprano Beach en vermaken ons met de inmiddels gebruikelijke rituelen, zwemmen, zonnen, lezen, praatje hier en daar, borreluurtje aan het eind van de dag enz. Niet verkeerd dus.


IMG_8973 Aan het eind van de middag ontstaan er donkere wolken boven Igoumenitsa en begint het in de verte te onweren. Gisteravond gaf het weerstation al regen aan en daar hebben we toen hartelijk om gelachen, helaas werd het waarheid, aan het begin van de avond begint het licht te regenen, het onweer is dan al weer vertrokken.
Zondag 30 augustus
IMG_8977 We hebben lang genoeg op Deprano Beach gestaan en gaan vandaag weer op zoek naar een andere mooie plek. Eerst rijden we nog even naar Plataria om in het Internetcafé de site te updaten en vervolgens rustig over de kustweg naar Parga toeren. Een schitterende route, de ene keer hoog op de rotsen met prachtige uitzichten op de lager gelegen baaien, de andere keer rijd je op zeeniveau of door kleine plaatsjes. We rijden door tot Amoudia aan de Acheron River en vinden, op het eind van de pier tussen de rivier en de zee, een prima plekje.
IMG_8992 Volgens de mythologie was de monding van de Acheron de plaats waar de veerman Charon de doden over het onderaardse meer roeide om ze vóór de poorten van de onderwereld af te leveren. Je kunt vanuit de haven een boottochtje maken op de rivier, wij hebben dat de vorige keer dat we hier waren gedaan, helaas, of juist niet, hebben we het onderaardse meer niet gezien.
Aan het eind van de middag wordt het inktzwart buiten, het onweer dat we al een tijdje hoorden rommelen, komt ineens snel dichterbij en het noodweer breekt los. Keiharde wind, regen en hagel teisteren de omgeving. Na een uurtje wordt het minder heftig, wel blijft het de hele avond zachtjes regenen. Alles heeft één voordeel, de temperatuur zakt naar een aangename 21 graden, heerlijk!

Maandag 31 augustus
IMG_8997 Gisteravond de camper verplaatst naar een betere plek aan het begin van de pier. De plek waar we stonden bleek de draaiplek voor de auto’s te zijn die de pier op rijden, het was er nogal stoffig (zwart) en na een paar uur kon je op de tafel schrijven, niet fijn dus. De meeste Grieken keken ook niet echt vrolijk toen ze ons op hun draaiplek zagen staan.
We blijven een paar dagen in Amoudia staan, het is heerlijk weer, 28 graden. Af en toe nemen we een duik in zee, liggen heerlijk in de zon te lezen of proberen een puzzel op te lossen. Hebben uitzicht op de rivier en zien dan ook regelmatig de bootjes voorbij varen die, net als wij twee jaar geleden, uitkijken naar het onderaardse meer.

Dinsdag 1 september
IMG_9010 Gisteravond contact gehad met de kids in Nederland. Gelukkig hebben ze daar ook mooi weer en kunnen ze nog even genieten van een mooie nazomer. De kleinkinderen zijn weer naar school en daar hadden ze best wel zin in na zo’n lange vakantie.
In de loop van de dag raken we in gesprek met Ria en Ton uit Lelystad en aan het eind van de middag drinken we gezamenlijk een borreltje en wisselen ervaringen uit.
Als we na het avondeten in het dorp een ijsje zitten te eten zien we Ede en Ineke (hebben we twee jaar geleden voor het eerst in Plaka ontmoet en afgelopen winter zijn we ze in Portugal tegengekomen) voorbij lopen, wat is Europa dan toch klein! Natuurlijk wordt er een drankje genomen op de hernieuwde ontmoeting, er wordt wat afgeborreld deze trip. Overigens wel erg gezellig.

Woensdag 2 september
Vorige week is mijn mini-laptop uit het kastje gevallen en had zo zo’n kuren, vandaag heeft hij helemaal de geest gegeven, er is niets meer op het scherm te toveren, een groot gedeelte van mijn verslagen bevindt zich achter een grijs scherm, afwachten of we nog weer iets te voorschijn kunnen krijgen als we weer thuis zijn.
IMG_9015 Vanaf nu maak ik de verslagen op de grote laptop, we moeten wel eerst Windows Live Writer via Internet koppelen aan de website voor we weer iets kunnen updaten, even afwachten of dat allemaal lukt, anders zullen we helaas moeten wachten tot we weer thuis zijn.
Terwijl ik me verdiep in de computer perikelen, komen Rob en Adrie de pier op wandelen, hartstikke leuk ze weer te zien. Ook zij hebben pech, hun fotocamera heeft de geest gegeven, gelukkig hebben wij onze oude camera als reserve in de camper liggen, kunnen zij nu mooi gebruiken. Zaten we gisteren met Ria en Ton te borrelen, vandaag zijn Rob en Adrie ook van de partij, zij kennen Ria en Ton van vorig jaar toen ze tegelijk hier in Amoudia stonden. ’s Avonds wandelen we nog even naar Ede en Ineke, die hun camper geparkeerd hebben onder de bomen tegenover het strand.

Donderdag 3 september
IMG_9016Gisteren weer een ander plekje ingenomen, hebben nu een mooi uitzicht op zee en de bedrijvigheid op het strand en vangen iets meer wind dan toen we aan de rivier stonden en dat is met de huidige temperaturen zeer aangenaam en af en toe komt er een zandhagedis voorbij wandelen.
Tijdens de koffie komen Ria en Kees en Jan en Elly aanrijden, zij komen uit Plataria, waar je nu overigens weer vrij kan staan, en zijn op zoek naar een mooie plek, het viertal van Deprano Beach is weer kompleet.
In het plaatselijke Internet café is het helaas niet mogelijk je eigen laptop te gebruiken, we willen immers graag Windows Live Writer activeren, dat wordt dus wachten op een volgende mogelijkheid.
Praatje maken hier en daar, zwemmen, zonnen, lezen, de dag is weer voorbij voor je het weet.

Vrijdag 4 september
IMG_9006 Voor ons de laatste dag in Amoudia, morgen trekken we weer verder naar het zuiden. Het is weer een zon overgoten dag, hoe we die invullen laat zich raden. Aan het eind van de dag zien we, net als bijna elke avond, de zon in de zee zakken.


Lees verder week 4