2008 GRIEKENLAND, DRIEMAAL SCHEEPSRECHT ??? (laatste week)

Vrijdag 10 oktober
Na een korte nacht, we gingen pas om half twee naar bed, worden we ‘s ochtends om kwart over zes gewekt door een vriendelijke stem die omroept dat we over een haf uur in Corfu zijn, of we dat willen weten? ik dacht het niet.
Om acht uur legt de boot aan in de haven van Igoumenitsa en om tien voor negen kiezen we weer het ruime sop voor de grote oversteek naar Italië waar het een uur vroeger is dan in Griekenland, we passen onze horloges vast weer aan, hebben we een lekkere lange dag.

Zo af en toe maken we een rondje over het schip, werken het verslag bij, kopen een Hotspot kaartje kunnen we weer chatten, site updaten en e-mail binnenhalen, lezen en luisteren naar muziek. Voor je het weet is de dag weer voorbij en is het tijd om naar bed te gaan. Al deinend vallen we al snel in een diepe slaap.

Zaterdag 11 oktober

Vroeg op vandaag, om acht uur komt de boot aan in Venetië en krijgen we na 33 uur weer vaste grond onder de voeten. Een uur en een kwartier later dan gepland, varen we, onder begeleiding van de Ivonne C, door een zonovergoten Venetië en dat is altijd weer een belevenis. Verhalen doen de ronde dat er nog één jaar (2009) Ferry’s door het grote kanaal gaan, daarna is er een nieuwe haven en is de vaart door de stad verleden tijd.Vanuit de camper hebben we, zoals de foto laat zien, een schitterend uitzicht op de stad en veel bekende plekjes, het ‘San Marcoplein’, het ‘Dogen Paleis’ en de ‘Brug der Zuchten’.

Om vijf voor tien rijden we van boord, verlaten het haventerrein en gaan via Mestre, aan het eind van de lange dam, naar Treviso, een mooi oude stad waar we al een paar keer zijn geweest om te overnachten en het lekkerste ijs van Italië hebben ontdekt.

Eerst de camper verzorgen, daar waar nodig legen en vullen en dan de stoelen buiten en aan de koffie. Het is heerlijk, in de zon is het om elf uur al 23 graden. Het is wel weer even wennen, veel auto’s, veel mensen, zoef, zoef, tuut, tuut, een drukte van belang en dat zijn we de afgelopen weken niet gewend.
We gaan naar de stad en komen terecht op een grote markt waar heel veel kleding wordt verkocht, zeker 80% van alle koopwaar, de andere 20% verkoopt snoep, fruit, worst, kip en vis.
‘s Avonds voor het toetje naar één van de beste Gelateria’s van Italië, heerlijk! We maken een rondje door de gezellige binnenstad waar het gonst van activiteiten, alle winkels zijn nog open en de terrassen zitten vol.
Zondag 12 oktober

We gaan vandaag verder naar het noorden, rijden via de SS31 en de SS51, via Conegliano en Belluna, naar Cortina d’Ampezzo. In Vittórió Véneto komen we terecht in een wielerronde en even verderop in een toertocht voor motoren. Het is hier een uitgelezen omgeving voor dit soort activiteiten, slingerwegen, de berg op en de berg af en de weersomstandigheden zitten ook nog mee, 100% zon, 0% wolken en 0% regen.Vijf kilometer voorbij Cortina in Fiames, zetten we de camper bij het oude vliegveld, zetten de stoelen buiten en genieten van de zon en de prachtige contouren van de Dolomieten. Voor onze neus is een helicopter plateau, we zien er één met veel lawaai en turbulentie landen en later zien we de andere opstijgen, mooi om van dichtbij te zien dat zo’n helicopter achteruit kan vliegen.
Maandag 13 oktober

Vier graden buiten, brrrrr wat koud, dat is wel weer even wennen. We staan op een hoogte van rond de 1200 meter en dan kun je dat natuurlijk verwachten om deze tijd van het jaar. Snel de kachel aan en de camper opwarmen.
Vandaag gaan we al vroeg (acht uur) op pad en zien wel waar we aan het eind van de dag stranden. We rijden over de SS51 naar Dobbiaco en over de E66 en de S12 naar Oostenrijk. We rijden over de Brenner Bundesstrasse en onderweg genieten we van al het moois dat we zien, prachtige bergformaties, de ene top helemaal kaal en de andere vol met fraaie herfsttinten, leuke sfeervolle dorpjes, snel stromende rivieren, meertjes, kortom te veel om op te noemen.


Net voor Innsbruck pakken we een klein stukje autobaan, bij Telfs gaan we er weer af en gaan over de Fernpass (1209 m), langs Schloss Fernteinsee, richting Duitsland en ook hier is het weer volop genieten. De prachtige herfstkleuren geven het landschap ieder moment een ander aanzien. In Nesselwang rijden we naar P1, waar een mooie grote en ruime camperplaats is ingericht. We stoppen er mee voor vandaag, we kunnen nog een uurtje buiten zitten en dan is het mooie weer van vandaag voorbij en begint het zachtjes te regenen.


Dinsdag 14 oktober

Om kwart over zeven worden we gewekt door de bakker die zich al toeterend meldt. Nu we toch wakker zijn gaan we douchen en ontbijten met lekkere verse broodjes. Gelukkig is het weer droog en komt zo af en toe de zon te voorschijn.
Om half negen vertrekken we voor een lange rit. We willen een beetje opschieten en pakken de autobaan. Via Ulm, Stuttgart en Karlsruhe rijden we naar het noorden.


Bij Bacharach houden we de autobahn voor gezien en gaan binnendoor en rijden langs de Rijn richting Koblenz. In Andernach, zo’n 20 km boven Koblenz zetten we de camper aan de Rijn en kunnen nog een poosje genieten van de voorbij komende schepen.
’s Avonds lopen we nog even door het stadje en zoeken een leuk restaurantje waar we iets kunnen eten en dat is geen probleem.
Woensdag 15 oktober
De laatste etappe. We zijn vandaag precies twee maanden onderweg en vinden het ook weer heerlijk om naar huis te gaan, nog een klein stukje, ongeveer 250 km en we kunnen onze kinderen en kleinkinderen weer in onze armen sluiten en knuffelen, we kijken er naar uit!
Een half uur na onze laatste koffie stop rijden we bij Venlo Nederland binnen (11.15 uur), natuurlijk eerst naar kinderen en kleinkinderen en dan pas naar huis. Na 64 dagen en 5020 kilometer zijn we om kwart over vier weer thuis!

MEER FOTO'S ZIEN? Klik hier!