2010: HET IBERISCH SCHIEREILAND IN 10 WEKEN (week 6)

ZATERDAG 27 FEBRUARI

Het slechte weer van de afgelopen twee dagen houdt nog even aan en daarna………… Op internet gezien dat het vanaf maandag een stuk beter gaat worden, overwegend zonnig en temperaturen rond 18 graden, in de zon zal de temperatuur dan zeker oplopen tot ruim boven de 20 graden. Komt het er dan eindelijk van?
Als het zo is dan blijven we nog even in Monte Gordo, we hebben een prachtige plek en die geven we zomaar niet op.
's Middags nog even gefietst, de snoeiharde wind en een fikse regenbui zorgen dat we snel terug zijn.

Af en toe komen er mensen het terrein oprijden die denken dat ze zomaar overal de camper neer kunnen zetten zonder goed uit hun ogen te kijken en het terrein te verkennen, dat is nou net niet het geval. Op sommige plekken is het heel erg zacht en het kan dan zomaar gebeuren dat je volledig vast komt te zitten en dat er een tractor aan te pas moet komen om je er weer uit te halen.


ZONDAG 28 FEBRUARI

Het is vandaag, in tegenstelling tot wat internet voorspelde een redelijke dag, overwegend zonnig en pas in de loop van de middag komt er een regenbui onze kant op. We kunnen weer lekker buiten zitten en rond twaalf uur komen Kees en Ria en Jan en Elly, die in Altura op de camperplek staan, aangewandeld, gezellig! Er wordt koffie gezet, een broodje gesmeerd en we zitten lekker in het zonnetje te genieten.


MAANDAG 1 MAART

Een nieuwe maand, dus nieuwe kansen, we hopen dat deze maand ons beter weer brengt dan we de afgelopen periode hebben gehad, het begint in ieder geval goed. Zeg nou zelf, dit ziet er toch een stuk beter uit dan vier dagen geleden!

’s Middags komt er een camper het terrein oprijden met daarin bekende gezichten, even goed nadenken en het kwartje valt, Herman en Wil met wie we in 2009 op Poros in Griekenland Simons verjaardag hebben gevierd.

DINSDAG 2 MAART

De ochtend verloopt nog aardig, maar ’s middags breekt de hemel weer open en komt er weer heel wat water naar beneden. We zitten warm en droog in de camper, maar blij zijn we er uiteraard niet mee. Volgens de weermannen is het op het Iberisch Schiereiland sinds jaren niet zo slecht geweest in deze tijd van het jaar en wat de komende maand verder zal brengen is vooralsnog koffiedik kijken.


WOENSDAG 3 MAART

Je raadt het al, het regent weer vandaag, wat een verrassing!!!!! Voor morgen voorspellen ze dat het één dag beter wordt, maar daarna komen er weer depressies deze kant op. We hebben besloten niet langer op het mooie weer te wachten, maar actie te gaan ondernemen. Of we rijden terug naar Spanje en gaan ergens tussen 12 en 19 maart naar de “Fallas” feesten in Valencia, of we gaan langzaam langs de westkust van Portugal weer naar boven. Aan de westkust van Portugal zijn we nog niet eerder geweest, maar de kans dat het aan de Costa’s in Spanje beter weer is, is veel groter in dit jaargetijde.
We zijn er nog niet helemaal uit, maar hoeven vandaag ook nog niet te beslissen. We moeten in ieder geval nog even wachten op de was, die wordt morgen rond de middag teruggebracht en we hebben ook nog een afspraak staan met Ria en Kees en Jan en Elly in Altura en die willen we zeker nakomen.
Vrijdag willen we in ieder geval vertrekken, of naar het westen of naar het oosten.

DONDERDAG 4 MAART

Het was gisteren echt bar en boos, de regen striemde over de camper, wordt t’ie overigens wel mooi schoon van, de wind liet zich van z'n beste kant zien en af en toe zagen we een bliksemschicht en hoorden direct daarna een oorverdovende donderklap.
Bijna iedere camper had een privé zwembad voor de deur.

Gelukkig komen voor vandaag de verwachtingen redelijk uit, het is half bewolkt en op de momenten dat de zon zich laat zien is het zelfs lekker warm. Toch laten we ons niet van de wijs brengen en vertrekken morgen naar de Spaanse Costa’s.
Aan het begin van de middag verlaten we Monte Gordo en rijden naar onze campervrienden in Altura en blijven daar een nachtje staan.

We hebben weer eens een dag buiten door kunnen brengen, hebben nog een strandwandeling gemaakt en in de duinen zagen we een merkwaardig verschijnsel; cactussen die met hun voeten in het water staan, lijkt me toch niet helemaal lekker voor ze!
Aan het begin van de avond lopen we met z’n allen naar het dorp om een hapje te eten.


VRIJDAG 5 MAART

Vandaag precies twee weken geleden zijn we aangekomen in Portugal in de hoop hier iets mooier weer te vinden. Helaas is dat niet uitgekomen, van de 14 dagen dat we hier geweest zijn hebben we welgeteld zes keer de stoelen buiten gehad en dat is toch veel te weinig!

Om negen uur Portugese tijd, het is hier één uur vroeger dan in Nederland, zijn we klaar voor vertrek en nemen we weer voor langere tijd afscheid van elkaar, Kees en Ria en Jan en Elly blijven voorlopig nog in Portugal en wij niet, geen idee waar en wanneer we elkaar weer tegen zullen komen.
Het wordt een dag van kilometers maken over de A-49 en de
A-92, komen langs Huelva en Sevilla en om drie uur Spaanse tijd, zijn we op de camperplek in Archidona.

Wat ons onderweg ook nu weer opvalt in deze regio, ze hebben hier geen kabeltelevisie, overal staan, net als lang geleden in Nederland, de daken vol met TV antennes.

Het was vandaag geen onaardige dag, af en toe zagen we de zon even te voorschijn komen en we werden ook nog verrast op een mini regenbuitje, ’t was ook te gek twee dagen zonder regen!

Lees verder week 7