.....

Zondag 28 mei
Na twee dagen Athene gaan we weer terug naar de Peloponnesos. Gingen we naar Athene via de kustweg, terug nemen we de Tolweg (€ 3,30), een mooie nieuwe driebaans autoweg.
We gaan nog even een dagje boten kijken die door het kanaal van Korinthe varen. Hopelijk zien we vandaag wel een cruise schip die maar net in het kanaal past.
Het weer is ons gunstig gezind, een vrijwel wolkenloze hemel en een temperatuur van rond de 29 graden, ideaal strandweer.We staan weer aan het strand van Isthmia, daar waar we ook stonden voor we naar Athene gingen. We zwemmen, lezen, zonnen en komen zo de dag wel door.Halverwege de middag zien we in de verte een cruise schip aankomen die door het kanaal wil varen. We pakken de fiets en gaan naar de brug. We zien hoe een sleepboot de 'Spirit of Adventure' het kanaal intrekt. We zien in het kanaal ook honderden hele kleine visjes zwemmen en als de brug weer omhoog komt, blijven er tientallen visjes spartelend op liggen.

Maandag 29 mei
We vertrekken naar ons volgende strandje. Het is nog vroeg, 07.30 uur, maar de lucht is blauw en de zon schijnt alweer en dat beloofd weer het één en ander voor vandaag.
Volgens de Griekse metereologen zakt het koude weer, dat nu boven Europa hangt, naar beneden (in Nederland is het nu 12 graden, hier is het vandaag 30 graden). Ook het weerstation in de camper geeft voor de avond, de nacht en morgenochtend regen. Hoe het verder wordt weten we nog niet. In ieder geval pakken we vandaag nog een stranddag want het ziet er nog veel belovend uit.

We zakken langs de kustweg af naar Palea Epidravos. Een prachtige, hooggelegen weg met steeds verschillende vergezichten, kale rotsen, begroeide bergen en prachtige vergezichten over zee, met in de verte heel veel eilandjes.
Bij de haven rijden we de smalle weg op naar het schiereilandje waar al drie campers staan. Eén van hen vertrekt en wij nemen hun plaats in. Een mooi plekje met een eigen bankje en wat nog belangrijker is, een beetje schaduw. De afgelopen twee dagen hebben onze voorgangers hier probleemloos gestaan, ook de nachten. Afgelopen nacht zelfs met zes campers. Eerst even op de fiets naar het dorp voor een boodschap want er zijn een aantal onmisbare dingen (water en brood) op. Nee, we leven niet alleen op water en brood, maar het is wel handig als je daar voorraad van hebt.


‘s Middags voor het eerst uitgebreid de snorkeluitrusting geprobeerd. Al twee jaar nemen we de set mee en ik kan er nu voor het eerst goed gebruik van maken. Op deze plek kun je goed snorkelen. Prachtig begroeide stenen en veel verschillende soorten vissen gezien, zo af en toe kom je een schoolklas tegen, dan weer een solist of een stel vrienden die samen op zwemmen. Je kunt ze bijna pakken zo dicht kom je erbij.
‘s Avonds is het erg gezellig in de haven en we drinken een glas wijn op één van de vele terrasjes.

Dinsdag 30 mei
Voor het eerst sinds we in Griekenland zijn staat de thermometer, als we opstaan, net onder de 20 graden. De lucht is wel weer strak blauw en buiten is het heerlijk. De verwachte regen van gisteren is uitgebleven, maar het weerstation geeft wel weer regen aan.
Als het vandaag blijft zoals het er nu uit ziet, gaan we nog een dag genieten van de zon, de zee en het strand.
Rond de middag worden we door de plaatselijke politie er op attent gemaakt dat op de plek niet mag worden gekampeerd. Dus geen luifels, stoelen, oprijblokken, etc. Alleen parkeren en zwemmen is toegestaan en wij willen natuurlijk weer meer.

We besluiten alsnog verder te gaan, eerst even lunchen en dan riching Náfplio. We verlaten de kust en rijden in westelijke richting naar Ligourio en het is voor het eerst dat we het binnenland inrijden.
We komen langs het best bewaarde theater in Griekenland en gaan er natuurlijk even kijken
Epidaurus, een theater gebouwd in de 4de eeuw voor Chr., met een capaciteit van 14.000 toeschouwers. De akoestiek is fabelachtig. Op de bovenste rij kun je woordelijk verstaan wat er beneden gezegd wordt. Ook het scheuren van een papiertje is er te horen. Verder vind je in het naastgelegen antieke kuuroord de resten van de Tempel van Asklepios en ook nog de resten van een Hospitaal en een Stadion. Voor iedereen die er in de buurt komt een aanrader.

We vervolgen onze weg van oost naar west en belanden in Náfplio, waar we een rondje door de mooie stad maken. Op de plek op de parkeerplaats waar je zou mogen overnachten, mag het niet meer zo meldt ons de havenpolitie. Dus maar weer verder.


We rijden nu naar het zuiden en vinden een mooie plek midden in Parália Astros (met dank aan Harry Jansen) bij de haven, waar we met 4 campers de nacht doorbrengen.
Oh ja, nog even voor de statistieken, de temperatuur liep vandaag weer op naar 34 graden en op het moment dat ik dit schrijf (21.00 uur) is het nog 29 graden buiten en 31 graden binnen in de camper.

Lees verder .....