Griekenland "Rondje Peloponnesos" DE VOORBEREIDING

In oktober bedacht om in mei 2006 met de camper naar Griekenland te gaan voor een “Rondje Peloponnesos”.

Op internet http://www.campertrips.nl/ hebben we diverse reisverslagen gelezen en geprint, o.a. van Nico en Nel Bloot en als je de bijbehorende foto’s bekijkt dan kan het haast niet anders of je wordt ook harstikke enthousiast. Als je alles moet geloven wat er geschreven is, wordt het een schitterende belevenis.
Ook op het Griekenland-met-de-camper weekend in Lage Vuursche (zie verslag april 2006) hebben we veel informatie gekregen en het enthousiasme van de mensen die er geweest zijn werkt bijzonder aanstekelijk.

In januari via World Wide Nederland in Rotterdam de overtocht geboekt en als je lid bent van het NKC krijgen je 10% korting en dat is mooi meegenomen.
We varen met de Minoan Lines vanuit Venetië naar Patras en hebben een plek op het campingdek gereserveerd.
Op 21 mei vertrekken we en op 13 juni zijn we weer terug in Venetië. We hebben drie weken de tijd om een "Rondje Peloponnesos" te doen, inclusief één of twee dagen rondkijken in Athene.


De Peloponnesos is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland en wordt in het noorden begrensd door de Golf van Korinthos en het kanaal van Korinthos (dat in 1893 deze regio van schiereiland tot eiland maakte), in het oosten de Egeïsche Zee en in het westen de Ionische Zee.

Je kunt op verschillende manieren naar Venetië rijden. Wij nemen de route door Zwitserland omdat we daar nog wel een keer willen kijken. Op de terugweg proberen we daar even de tijd voor nemen.
Eind jaren zeventig gingen we met onze twee kinderen en een vouwwagen op vakantie naar Tenero aan het Lago Maggiore en na die tijd zijn we er niet meer geweest, dat wordt dus een weerzien met de Zwitserse Alpen.We zullen proberen onderweg het reisverslag regelmatig te updaten zodat u mee kunt genieten van onze belevenissen.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk dat jullie dat gaan doen. Wijhebben ook al weer geboekt. Gaan 11 september richting Patras. Komen al meer dan30 jaar in Griekenland. Als je nog iets wil weten kom je maar even op onze mail. Aad@apopano.com
Vast een fijne reis door Griekenland toegewenst.
Aad & Marian

Kees en Loes zei

Hallo Simon en Minke

Wij gaan in dezelfde tijd als jullie naar Griekenland. Is voor ons een heel nieuwe ervaring. Nog bedabkt voor je info per mail