....

Vrijdag 26 mei
Het beloofd weer een bijzonder warme dag te worden. Als we opstaan is het alweer 22 graden buiten en in de camper 25. We vervolgen de Old National Raod en gaan op weg naar Athene. We rijden vrijwel de hele (redelijk goed onderhouden) weg langs het water en het is er schitterend als je over het vele straatvuil heen kijkt. Op heel veel plekken in Griekenland kom je straatvuil tegen en veel panden zien er verwaarloosd uit. Jammer, met een beetje onderhoudt zou het land er nog veel mooier uitzien.
Om 11.00 uur rijden we ‘Camping Athens’ op. De camping ligt een paar kilometer voor het centrum, aan de linker kant van de weg van Korinthe naar Athene. De camping wordt vooraf (rechts van de weg) met een niet al te groot bord aangegeven. Als je even niet op let ben je er zo voorbij. Tip: Ga bij de eerst komende stoplichten na het campingbord rechtsaf (want linksaf en omkeren op de weg Corinthe - Athene mag voorlopig niet), draai daar om en ga terug naar de stoplichten, sla dan linksaf, dat is de makkelijkste manier om bij de camping te komen.
We worden eerst naar een zgn. wachtveldje verwezen, vanmiddag komt er plek vrij op de camping, die helemaal vol staat. Er staan ook een groot aantal nederlandse caravans die met een ANWB reis mee zijn.
De thermometer buiten staat op 34 graden. De kilometerteller op 1720. Volgens de eigenaresse van de camping is het uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. De verwachtingen zijn dat het morgen iets minder warm zal zijn en dat is beter als je de stad wilt bezichtigen.
Voor de camping stopt iedere 10 minuten een bus die je naar het Metro station van Athene brengt, vandaar kun je dan verder naar bijv. de Akropolis of de Plaka. Bij de receptie van de camping zijn kaartjes voor bus en metro te koop.
’s Middags, je bent Nederlander of je bent het niet, op de fiets naar de Lidl. Ongeveer 2,5 km richting stad vind je er één.

Zaterdag 27 mei
Alweer een wolkenloze hemel. Gisteren aan het eind van de middag even een paar wolkjes gezien maar dat was dan ook alles toe nu toe.
We brengen vandaag een bezoek aan Athene. We gaan met de bus, die voor de camping stopt, naar het eindpunt Metaxourghio. Vandaar nemen we de metrolijn no. 2 (rode lijn) richting Aghios Dimitrios en stappen uit bij de halte Acropolis Station.

We lopen naar de ingang van de Akropolis (staat overal aangegeven), kopen een ticket en gaan langzaam via verschillende opgravingen; het Theater van Dionysus, de zuilen van Asklepiejon en het Odeon van Herodus Atticus.
Langzaam aan loop je verder naar boven tot je bij een soort voorportaal van het Parthenon komt.

Ondertussen wordt het erg druk, in de haven van Athene liggen meerdere cruise schepen en de passagiers willen natuurlijk allemaal naar de Akropolis. De kalverstraat op zondag is er niets bij. We laten ons meevoeren door de stroom en komen op de top bij het Parthenon. Je kunt je nu een heel klein beetje voorstellen hoe de mensen hier vroeger hebben geleefd. Je ziet het wel in films, maar in het echt is het toch stukken mooier. We lopen een poosje rond en bezoeken het museum, wat echt de moeite waard is.

We dalen weer in de file af en gaan richting Plaka. Dit is de buurt die het antieke, middeleeuwse en Turkse Athene aaneensmeedt. Het is een wir war van straatjes waar van alles en nog wat te koop is. We slenteren door verschillende steegjes en kopen in één van de winkeltjes souveniers voor de thuisblijvers. In de buurt van de Bibliotheek van Adrianou rusten we even uit op een terras en nemen een drankje. We lopen verder en komen terecht op de Ermou, volgens mij de grootste winkelstraat van Athene, alweer net de Kalverstraat. Heel veel luxe winkels, maar ook verkooppunten op straat van bijv. kokos en krakelingen. Verschillende bandjes zorgen voor de muziek. Het is er erg gezellig.

Aan het eind van de straat komen we uit op Syntagma Square, tegenover het Parlementsgebouw. Het is bijna twee uur, dus wisseling van de wacht (dit gebeurt ieder uur). We bekijken de ceremonie die erbij hoort en maken er natuurlijk foto’s van.

We hebben voor vandaag genoeg gelopen en gaan naar het metro station op Syntagma Station. De metro en de bus zorgen ervoor dat we weer op de camping komen.


Het was vandaag inderdaad iets minder warm dan gisteren, maar nog altijd stijgt de temperatuur naar 32 graden.
Morgen vervolgen we onze reis door de Peloponnesos, met een uitstapje naar Athene, waar we erg van hebben genoten en gaan weer op zoek naar vrije camperplekken aan leuke strandjes. Zolang de temperaturen zo hoog blijven oplopen is dat de aantrekkelijkste plek om te verblijven.

Lees verder .....

Meer foto's op "Online Fotoalbum"