2008 EERSTE WINTERTRIP NAAR DE ZON (week 3)

Woensdag 6 februari
We beginnen aan onze derde week, tot nu toe hebben we alleen maar mooi weer gehad, hier en daar waren de nachten wat aan de frisse kant, maar overdag hebben we eigenlijk alleen maar de zon gezien. Van andere camperaars horen we dat dat, ook in Spanje, bijzonder is voor de tijd van het jaar. Van ons mag het zo blijven!
We blijven een paar dagen op het strand van San Juan de les Terrreros, even rust en genieten van het bijzonder mooie weer.'s Ochtends gaan we op de fiets naar het dorp voor een boodschap. De rest van de dag houden we ons bezig met zonnen en lezen, de temperatuur loopt vandaag op naar 24 graden.

Donderdag 7 februari
Het is weer een dag om van te genieten, er staat wel iets meer wind dan gisteren waardoor de temperatuur blijft steken bij 20 graden, maar waar hebben we het over ’t is pas begin februari en we kunnen volop genieten van de Spaanse zon.
’s Middags gaan we op de fiets de omgeving verkennen. De rest van de dag vermaken we ons (in de zon) met een goed boek.
Vrijdag 8 februari
Vanochtend eerst eens even met zijn allen koffie drinken en herinneringen ophalen en zoals op de foto te zien is, weer schijnt de zon en is de lucht blauw.
Weer een dag lekker buiten zijn en genieten van het mooie weer.Zaterdag 9 februari
We blijven vandaag en morgen nog in San Juan de los Terreros, maandag gaan we met Kees en Ria naar Mojácar, Jan en Elly en Wim en Els gaan door naar Los Banos Guardias Viejas.
De zon schijnt nog altijd volop, maar helaas gaat het steeds harder waaien, waardoor we ‘s middags eerder weer de camper in duiken. Uit de wind is het wel lekker, maar hoe later het wordt hoe harder het gaat waaien. Ook de branding in de zee reageert hierop en wordt steeds hoger en luidruchtiger.Zondag 10 februari
Als we opstaan is het voor het eerst bijna helemaal bewolkt en buiten is het 10 graden. Binnen zetten we de kachel aan. Hopelijk wordt het in de loop van de dag beter. Rond de middag zijn alle wolken verdwenen en is het, uit de wind, weer lekker buiten.
Op de plek waar we staan is geen vers water te krijgen dus fietsen een paar keer op en neer naar het dorp om water halen, we vullen de tank tot er geen druppel meer bij kan.


's Middags maken we een fietstocht langs de kust en komen vanzelf uit in het volgende dorpjes. Ook hier zie je weer veel net afgebouwde of nog in aanbouw zijnde appartementen. Jammer, want de originaliteit van de dorpjes gaat daarbij verloren.


Maandag 11 februari
We vertrekken vandaag in zuid-westelijke richting en rijden, via een mooie kustweg, naar Mojácar. Eerst doen we boodschappen bij de Mercadona en even verderop stoppen we bij de wasserette van het dorp.

Het is maandag dus tijd voor de was. We zijn er even druk mee, want er moet heel wat de wasmachine en de droger in. Na twee rondjes in de droogtrommel is de was nog niet helemaal droog. De mannen zijn inmiddels met de campers op een plekje bij het strand gaan staan en hebben een waslijn gespannen. De was die nog niet helemaal droog is hangen we nog even buiten, er staat en straffe wind dus in korte tijd is alles kurk droog en kunnen de bedden weer worden opgemaakt.We maken het ons gemakkelijk vandaag want tegenover ons plekje is een ‘Super Pollo’ waar ze gegrilde kippen verkopen. Je koopt er voor € 13,00 een hele kip, een bak gebakken aardappeltjes, een bak salade en je krijgt er ook nog een broodje bij. Met 2 personen heb je er meer dan genoeg aan.

Dinsdag 12 februari
We blijven, samen met Kees en Ria, nog een dag in Mojácar, verkennen de directe omgeving en brengen een bezoekje aan de tegenover liggende ‘Winkel van Sinkel’ waar echt van alles te koop is, je kijkt je ogen uit.
We lopen door de Engelse Supermarkt en doen een boodschap bij de buurt super, waar we verse aardbeien kopen voor € 2,50 per kilo, zeg zou zelf, dat is toch niet veel en ze zijn nog lekker ook.
‘s Middags kunnen we nog een poosje buiten zitten, in de zon en uit de wind (die nog steeds behoorlijk aanwezig is) wordt het toch nog rond de 20 graden.


Gistermiddag zijn we nog even naar de iets verder gelegen camping geweest, we zagen er welgeteld 3 Nederlandse, 1 Duitse en 2 Franse campers. Voor de rest stonden er alleen maar Engelse campers, het schijnt een soort enclave van Engelsen te zijn in deze streek, vandaar ook de Engelse Supermarkt, aan de andere kant van de weg is zelfs een Engelse winkel waar ze o.a. bedlinnen verkopen.

Meer foto's op "Online Fotoalbum"


Lees verder (week 4)