2008 EERSTE WINTERTRIP NAAR DE ZON (week 5)

Woensdag 20 februari
We rijden weer verder richting Gibraltar, onderweg uitkijken naar een put waar we onze toilet en de vuilwatertank kunnen legen, we zitten vol, de reserve tank van het toilet is al in gebruik. Zo maar ergens onderweg, onder de rook van Marbella, ontdekken we een mogelijkheid en daar maken we dankbaar gebruik van.
Net na Torreguardiaro zien we aan de kant van de zee, een niveau lager dan de doorgaande weg, een stel campers staan met schotels uit en wasrekken buiten, hier kun je zo te zien een aantal dagen blijven staan. De zon schijnt sinds dagen weer eens en we willen daar lekker van genieten, camper aan de kant en stoelen buiten. Morgen zien we wel weer verder.

Vanaf ons plekje hebben we zicht op Puerto Sotogrande en daar willen we natuurlijk even kijken. We vinden het een nogal decadent gebeuren, sjieke appartementen aan het water en een bootje voor de deur, nou ja een bootje, zeg maar rustig een boot, de één nog groter en luxer dan de andere. In de verte zien we de rots van Gibraltar

Donderdag 21 februari
Vandaag gaan we Gibraltar met een bezoekje vereren, of ze daar wat aan hebben weet ik niet, wij hebben er natuurlijk wel wat aan. We rijden naar La Linea de la Conception en parkeren de camper op de laatste parkeerplaats in Spanje, net voorbij de grensovergang naar Gibraltar. Betalen hoeven we hier niet volgens de parkeerwachter, hij houdt wel een oogje in het zeil.
We gaan lopend de grens over en verkennen eerst Main Street, een winkelstraat met voornamelijk sierraden, horloges en parfumerieën. Je kunt hier als toerist belastingvrij kopen en dat laat ik, als echte Nederlander, niet aan mijn neus voorbij gaan, mijn favoriete geurtje is hier bijna 45% goedkoper.


We gaan met een taxibusje naar boven en betalen € 25,00 p.p. Dit tochtje duurt een uur en onderweg kun je uitstappen bij de bijzondere punten; ‘Upper Rock Nature Reserve’; ‘Saint Michael Cave’, een druipsteengrot waar in een grote binnen ruimte concerten worden gehouden en ‘The Great Siege Tunnel’, een met de hand gegraven tunnelstelsel. Natuurlijk breng je ook een bezoekje aan ‘The Ape’s Den’, de plek waar de enige in het wild levende apen in Europa te vinden zijn.Op het ‘Punta de Europa’ heb je een schitterend uitzicht over de hele baai. Jammer genoeg is het een beetje nevelig en kunnen we Marokko niet zien.
Gibraltar is overigens echt Engels, we zien bobby’s, Engelse (rode) telefooncellen en natuurlijk ook de dubbeldekker.

Terug in de camper eerst even uitrusten, het is best een hele wandeling, en een broodje eten. Na de lunch gaan we weer verder en rijden naar Tarifa, het meest zuidelijkste plaatsje van Spanje. We rijden het dorp in op zoek naar een plek, maar wat we zien vinden we niet acceptabel.

We gaan verder richting Cadiz en net na Tarifa zien we aan het strand campers staan, naar zo’n plek waren we op zoek en hier zien we wel de overkant van ‘De Straat’, zij het een beetje wazig.

Vrijdag 22 februari
Harde wind en regen en een camper die de hele nacht staat te schudden, dat hadden we niet bedacht toen we besloten in de wintermaanden naar (het zonnige) Spanje te gaan en als we de lokale bevolking moeten geloven is dit ook zeer ongebruikelijk voor de tijd van het jaar.
Maar hoe het ook zij, wij zitten er mee. We hopen dat het snel weer zal zijn zoals het hier altijd is, dit weer begint behoorlijk te vervelen.
Op zich is het een mooie plek om een paar dagen te blijven staan, maar met deze weersomstandigheden is er weinig aan. We gaan weer verder, kijken of we ergens anders de zon kunnen vinden.
Eerst even een sms-je naar Jan en Elly kijken of ze nog in Jerez zijn. De vogels zijn gevlogen, ze zijn al in Portugal en gaan daar naar Tavira, morgen is daar markt en daar willen de dames naar toe.


We gaan via Cadis, Jerez de la Frontera en Sevilla richting Portugal en proberen de vogels in te halen. We rijden door een kompleet ander landschap dan we de afgelopen tijd hebben gezien. Het is hier glooiend, groene weilanden (heeft dat met regen te maken?) met daarin mooie bruine koeien en veel paarden, landbouwgrond en boomgaarden met olijven en citrusfruit en af en toe zie je een boerderij en rijd je door een dorp.We hebben het gered, de vogels stonden verbaasd te kijken dat we voor hun neus stonden, een welkome verrassing!
Helaas zijn de weersomstandigheden niet echt verbeterd, was het vandaag voor het overgrote merendeel droog, in Tavira regent het weer. We blijven in Tavira overnachten.

Zaterdag 23 februari
Het regent nog steeds en de weerman van de Wereldomroep voorspelde weinig goeds voor vandaag, zowel in Portugal als de onderste helft van Spanje zit het vandaag vol met buien, mogelijk met onweer en harde wind. Voor beter weer moet je boven Madrid zijn en dat is een heel eind weg. We doen het er maar weer mee.
We zoeken wel een ander plekje want waar we nu staan is het inmiddels verschrikkelijk modderig. We rijden naar Pedras d’el Rei en daar staan we tenminste op een harde ondergrond.
We staan aan de rand van een bungalowpark en in de verte zien we de zee. In het bungalowpark zijn o.a. een supermarkt, restaurant, pinautomaat, zwembad en een (zelfservice) wasserette.
Zondag 24 februari
De lucht zit nog wel vol wolken, maar gelukkig is het ’s ochtends droog. We kunnen in ieder geval weer buiten zijn.
We pakken de fiets en gaan de omgeving verkennen, we komen zelfs op een fietsroute terecht. Onderweg komen we weer diverse bloeiende bloemen tegen en ook een hele oude olijfboom.
Op onze verkenningstocht komen we door St. Luzia en gaan gelijk even kijken waar en om hoe laat we vanavond ‘Kip Piri Piri’ kunnen halen.

’s Middags is het op een paar spetters na droog en maken we een wandeling naar het strand. We hebben het strand niet direct voor de deur, we zitten er ongeveer 2 km. vanaf. Je kunt er op twee manieren komen, of wandelend of met een treintje. Bij het strand vind je ook een paar restaurantjes waar je even heerlijk op een terrasje kunt zitten. Een biertje kost hier € 1,30 en een glaasje wijn € 1,50.
Maandag 25 februari
Het is weer een mooie dag vandaag, de zon schijnt uitbundig en dat is weer genieten en het slechte weer van de afgelopen dag zijn we snel vergeten. De stoelen gaan buiten we blijven nog een dag in Pedras d’el Rei. Bij een wandeling door het park zien Jan en Elly een hop, een mooie gekleurde vogel met een lange naar beneden gebogen donkere snavel en een opvallede zwartgepunte kuif. Zelf ga ik ook even op onderzoek uit en zie hem driftig in de grond pikkend op het grasveld bij het zwembad.


Dinsdag 26 februari
De lucht is gelukkig weer blauw als we wakker worden. Vandaag gaan we weer verder, de anderen blijven nog een paar dagen staan, maar wij willen morgen naar de Zigeunermarkt in Quarteira.
We rijden voorbij Faro en vinden een plekje aan de oostkant van Quarteira aan het strand, zetten de stoelen buiten en gaan eerst maar weer eens van het mooie weer genieten, daar komen we tenslotte voor.

Lees verder (week 6)

Meer foto's op "Online Fotoalbum"