2008 EERSTE WINTERTRIP NAAR DE ZON (week 7)

Woensdag 5 maart
Vanochtend al vroeg wakker. Om zeven uur Portugese tijd komt de zon te voorschijn. Het is glas helder, maar nog wel fris buiten, 9 graden. Geweldig weer om een vroege strandwandeling te maken. Lekker even alleen op pad, schelpen zoeken, genieten van de rust en luisteren naar het ruisen van de branding.

De rest van de dag zijn we druk met genieten, boekje lezen, broodje halen en wandelen langs het strand. We lopen naar de rotspartij even verderop. De branding levert hier spectaculaire beelden op.
Aan het eind van de middag lopen we naar de boulevard in
Alvor en willen in één van de visrestaurantjes een hapje eten. Wat schets onze verbazing…….. helaas, ze sluiten om zes uur. Zelf maar weer iets maken dus.
Donderdag 6 maart
Vandaag gaan we weer verder op zoek naar een nieuwe plek. Gisteren een sms-je gehad van Jan en Elly, zij staan Boca do Rio, we gaan maar eens kijken hoe het daar is.
Aan het eind van de weg vind je een prachtig stukje natuur. Je staat met de camper aan een baaitje tussen 2 rotsen, een heel mooi plekje.

‘s Middags maken we een wandeling over de rotsen naar Salema, het volgende dorpje en pikken daar een terrasje. We zitten lekker in het zonnetje, met uitzicht op zee. Er is een rotswand waarvan hele grote stukken naar beneden zijn gekomen.


Vrijdag 7 maart
Vandaag een rustdag, hoewel er erg veel wind staat kunnen we toch voor de camper, uit de wind, lekker in de zon zitten en kleuren we weer een beetje meer.
In de directe omgeving van de camper vind ik toch nog weer mooie bloemen die ik nog niet eerder gezien heb.

Zaterdag 8 maart
We blijven nog tot na het weekend in Boca do Rio. Het is een mooie plek en het weer is nog steeds goed, hoewel het nog harder waait dan gisteren.
Er zijn een paar campers vertrokken en we zetten onze camper dwars, de wind komt uit het dal en zo kunnen we beter uit de wind zitten.
We gaan op de fiets naar Budens en gaan bij de Ecomarche inkopen doen voor het weekend. Bij het benzinestation tappen we nog een paar flessen water, kunnen we onze watervoorraad in de camper weer op peil brengen.

Zondag 9 maart
Hoewel het ‘zon’dag is zien we de zon niet als we opstaan. In de loop van de dag wordt het beter en kunnen we toch nog van de zon genieten. Van de wind, die achter op de camper staat, hebben we weinig of geen last. De zee is vandaag erg rumoerig en dat levert leuke plaatjes op. We hebben even contact met het thuisfront, waar gelukkig alles goed is, en horen dat het in Nederland koud en guur is. Wat hebben we het toch goed!
Maandag 10 maart
Tijd om weer verder te trekken en dat vindt de plaatselijke politie ook, ze komen ons vertellen dat we alleen overdag op deze plek mogen parkeren en niet kamperen en overnachten is helemaal niet toegestaan, doe je dat toch dan kost je dat € 250,00 en als we hier een volgende keer terugkomen dan moeten we met de snuit van de camper naar het water gaan staan. Ons kenteken is genoteerd en dit jaar moeten we ons hier maar niet meer laten zien. Achter ons staat een Engelsman die hier al bijna drie weken staat en die heeft al die tijd geen politie aan de deur gehad. Heeft iemand geklaagd? We denken het, maar zullen het nooit zeker weten.
We gaan dus weer op pad en willen naar Carrapateira (tip van Belgische buren in Quarteira) aan de westkust van de Algarve. Jan en Elly gaan met ons mee en Wim en Els gaan de andere kant op. Eerst rijden we naar de supermarkt en naar het plaatselijke openbare toilet om het e.e.a. te regelen.
Als we klaar zijn rijden we westwaarts en nemen een kijkje bij de wasplaats van Ingrina en aan de Praia da Ingrina, waar ook hele mooie plekken zijn. Ondanks dat gaan we toch verder en gaan via de N268 naar het noorden.
In Carrapateira nemen we één van de wegen naar de kust en komen in een schitterend natuurgebied terecht, met alleen maar lage begroeiïngen hier en daar zie je mooie wilde bloemen.

We rijden langs een werkelijk overweldigend mooie kust, stoppen op verschillende plekken o.a. bij de meest westelijke punt van de Algarve, Pontal da Carrapateira, en vergapen ons aan een fantastische verweerde kust van geel en rood gesteente, waar fascinerende rotsformaties met allerlei grillige vormen steil en hoekig uit zee oprijzen. Het is hier werkelijk schitterend.

Op één van de vele plekken, boven op de klippen, waar je ongestraft kunt staan zetten we de campers neer en blijven hier ook overnachten.


Dinsdag 11 maart
We gaan weer op pad, richting Sagres, en rijden eerst nog een stuk langs de kust. Even later rijden we over een weg waar heel veel eucalyptus bomen in bloei staan, een mooi gezicht. De schors van de eucalyptus is glad en er hangen veel lange repen afschilferende bast langs de stam en dat is minder fraai.
In Vila do Bospa gaan we op zoek naar de Algarve Internet Hotspot waar je gratis gebruik van kunt maken. We halen e-mailtjes binnen, up-daten de Web-log, en niet onbelangrijk, skypen met de thuis blijvers. Heerlijk ze weer te zien en te horen.


Na het Internet gebeuren rijden we verder naar Cabo de São Vicente dat 62 meter boven de zeespiegel ligt en de uiterste Zuid-Westpunt van het Europese vaste land is. De beukende westenwind en de gevaarlijke branding, die soms tientallen meters boven de rotsen uitkomt, maakt dat je je op deze plek heel klein voelt.
Helaas is de grootste vuurtoren van Europa niet te bezichtigen vanwege een renovatie.Als we alles bekeken hebben rijden we naar Sagres en zoeken een plek voor de rest van de dag en de nacht en zoals op de foto te zien is hebben we het weer getroffen.

Lees verder (week 8)


Meer foto's op "Online Fotoalbum"