2009 "OP ZOEK NAAR DE ZON" (week 10)

Zaterdag 28 maart
Wat een weertje vandaag, de weermannen hebben gelijk gekregen, het regent in Spanje en dat verveelt wel heel erg snel, het is zo koud dat we de kachel aan hebben. We verlangen nu alweer naar de Portugese warmte, maar thuis wachten de kinderen en kleinkinderen op ons en dat is toch waardevoller. We moeten maar door de zure appel heen bijten, het is niet anders.
IMG_6936 Om kwart voor negen zijn we er weer klaar voor en vertrekken, rijden de autobaan tot Burgos en van Burgos tot de Franse grens de nationale route.

Tussen Burgos en Mirande de Ebro, we rijden daar op een hoogte van 974 meter, vallen er kleine sneeuwvolkjes en de strooiwagen staat zelfs paraat. Wat een tegenstelling, gisteren was het nog 23 graden, nu is het 5 graden.
IMG_6948 Op de grens van Spanje en Frankrijk in Behobia, gaan we nog even shoppen, in ieder geval een ham kopen voor onze oudste zoon die binnenkort jarig is, vindt t’ie helemaal te gek.IMG_6944-1JPG Het weer is inmiddels iets vriendelijker en we gaan in het Franse Hendaye de camperplek bij het station opzoeken, we hebben het wel gevonden maar deze plek is tijdelijk, i.v.m. verbouwingswerkzaamheden, gesloten, jammer zag er goed uit.
We rijden door naar Anglet en vinden daar, naast de kermis aan het eind van de Avenue de L’Adour een prima plek om te overnachten en we zijn niet de enigen die het een prima plek vinden.
IMG_6954 's Avonds nog even naar de mooi aangelegde boulevard gelopen, hier kun je ’s avonds, als het tenminste helder weer is, de zon in de zee zien zakken. Er is een mooi strand en de hoge golven zorgen voor hoog opspattend water op de golfbrekers.

Zondag 29 maart
IMG_6959 Heerlijk, de zon schijnt weer in de camper als we wakker worden, erg warm is het nog niet buiten (7 graden) maar de dag begint in ieder geval een stuk vriendelijker dan gisteren. Vannacht is de zomertijd ingegaan, de klok een uur vooruit, we zijn dan ook niet al te vroeg wakker. Om negen uur hebben we ontbeten en kunnen we er weer een poosje tegen. Via Bayonne rijden we naar de A63 en de N110 richting Bordeaux.
IMG_6964 Tussen Bayonne en Bordeaux kijken we met verbazing naar de dennen die hier groeien, over een lengte van bijna 75 kilometer zien we ontwortelde, geknakte en scheef gewaaide bomen, dat moet een fikse storm geweest zijn die deze ravage veroorzaakt heeft.


IMG_6976.-1JPG

Na Bordeaux volgen we de N10 naar Poitiers en dan de D910 naar Tours. In Poitiers bij McDonald’s dankbaar gebruik gemaakt van de gratis internet service. De site weer bijgewerkt, was alweer 10 dagen geleden, e–mailtje binnen gehaald, dit keer niet kunnen chatten, Robin was niet online.IMG_6994 In Sainte Maure de Touraine vinden we, parallel aan de D910, een mooie rustige plaats. Tijdens het gebruikelijke rondje door de stad zien we veel lege maar ook veel
verwaarloosde panden en langs de hoofdweg, waar ook een boulangerie te vinden is, zien we zeker 30 oude auto’s van de Automobielclub "Amateurs et Collectionneurs d'Automobiles de Touraine" langs de weg staan, leuk om ze allemaal even te bekijken.
Maandag 30 maart
De weergoden hebben erzin in, de zon schijnt en er is vooralsnog geen wolkje te zien. Vanochtend eerst een lekkere knapperige baguette gehaald bij de plaatselijke boulangerie.
IMG_7003 Rond kwart voor negen starten we de motor en gaan weer op weg. Via Tours en Chartres, waar we in een flits de TGV voorbij zien schieten, rijden we naar Parijs, nog niet eerder zijn we aan de westkant langs de stad gereden. Over de A86 is het een eitje als ik de bestuurder moet geloven, ik kijk er iets anders tegen aan, gelukkig ben ik niet de chauffeur.


IMG_7031 Parijs eenmaal voorbij nemen we de N2 naar Soisson en Laon en na Laon nemen we de binnendoor weg D967 naar Catillon sur Sambre, een mooie rustige weg door een glooiend landschap waar de boeren alweer heel druk zijn geweest met ploegen en zaaien, en net als vorig jaar ook nu weer de laatste overnachting op het mooie plekje aan het Canal de la Sambre a l’Oise.


Dinsdag 31 maart
IMG_7042 Half negen beginnen we aan de laatste etappe van 330 kilometer en als het een beetje mee zit kunnen we aan het begin van de middag weer thuis zijn, maar dat doen we niet, we gaan eerst de kinderen en kleinkinderen weer zien en uitgebreid knuffelen na bijna 10 weken.
Na 67 dagen en 6790 kilometer zijn we weer THUIS

SPANJE / PORTUGAL TOT VOLGEND JAAR!