2009 "OP ZOEK NAAR DE ZON" (week 3)

Zaterdag 7 februari
IMG_6066 Nog maar twee weken onderweg en we hebben het gevoel al heel lang van huis te zijn, we hebben al weer heel veel gezien en al 2735 kilometer gereden.
Vandaag weer een heerlijke dag, regelmatig zien we de zon en het is heerlijk buiten te zijn. ‘s Ochtend nog even op de fiets naar het dorpje verderop een paar boodschappen doen en de rest van de dag is het weer genieten.Zondag 8 februari  
IMG_6071 Het is weer een schitterende dag, eerst is er nog een frisse wind, maar in de loop van de dag wordt de wind milder en is het buiten heerlijk in een T-shirt. ‘s Middags maken we een wandeling langs het strand en gaan bij Jan en Elly, die een stuk verderop staan, op de koffie.

Maandag 9 februari
IMG_6070 We blijven nog één dag in Perchelles, lekker genieten van het mooie weer. Wel even een boodschapje doen in het dorp, brood heb je immers elke dag nodig en zo net na het weekend is weer het e.e.a. op. De hele dag zijn we weer buiten, zelfs tot aan het eind van de middag.

Dinsdag 10 februari
We vinden het weer tijd worden voor een ander plekje. De omgeving is voldoende bekend, op naar iets nieuws. Eerst bij het tankstation in het dorp water gehaald, de banden opgepompt en voor € 0,86 cent per liter diesel getankt, hoe verder we in het zuiden komen, hoe goedkoper de diesel wordt.  
IMG_6082 We volgen de kust naar het westen en rijden over een hele mooie route dwars door de Serra d’Aitana. Overal zie je de amandelbomen volop in bloei staan, sommigen wit, anderen roze bloemen. Je krijgt hier het echte voorjaars gevoel.
Het berglandschap wordt helaas op diverse plaatsen ontsierd door heel veel plastic, er worden hier nl. heel veel tomaten gekweekt en die worden afgedekt met plastic.


IMG_6091 Via Águilas, waar we onze voorraad weer aanvullen bij de Aldi, rijden we naar San Juan de los Terreros, waar we in de duinen een prachtige plek vinden aan een lang strand en tot onze verrassing treffen we hier Rob en Adrie weer.


Woensdag 11 februari
  

IMG_6102 Was het gisteren de hele dag bewolkt, vandaag zien we de zon aan een schitterende blauwe lucht, geen wolkje te zien, het wordt 20 graden en dan te bedenken dat het in Nederland, regent, soms zelfs sneeuwt en temperaturen die net boven het vriespunt uitkomen.
Gisteren, tijdens het borreluurtje met Rob en Adrie, gehoord dat er in het dorp internet mogelijkheden zijn en daar maken we natuurlijk dankbaar gebruik van.


Eerst even wat fruit kopen in de plaatselijke Upper en dan bij het gratis internetpunt de site updaten, e-mail binnen halen en kijken wat het weer de komende zes dagen doet. Zon, zon en nog eens zon en temperaturen tussen de 18 en 20 graden, we hopen van harte dat de deskundigen gelijk krijgen.  
IMG_6107 ‘s Middags maken we met Kees en Ria een fikse wandeling, we lopen naar de aan de overkant van de doorgaande weg gelegen kwekerij en kijken onze ogen ut. Allerlei soorten bomen en struiken van klein tot groot en heel veel palmen in alle maten en soorten. Geweldig om door heen te lopen, je kijkt je ogen uit. We komen uiteindelijk uit in een droge rivierbedding en via het strand lopen we weer terug naar de campers.Donderdag 12 februari
Om half negen wakker worden als de zon al volop schijnt met een temperatuur van 12 graden, is om deze tijd van het jaar toch wel bijzonder. 
IMG_6120 Gisteravond laat komt er nog een camper binnen en die wil graag helemaal vooraan staan, niet zo erg slim want vooraan is er alleen maar mul zand. ‘s Ochtend wordt er met man en macht gegraven om de onfortuinlijke camperraar uit zijn benarde positie te bevrijden. Aan het eind van de ochtend met Rob naar het internetcafé, onze sites bijwerken, gisteren ging het niet helemaal naar m’n zin, maar ook nu gaat het niet naar wens. Maar eens even heel goed nadenken hoe ik het probleempje op ga lossen. 

IMG_6122 Aan het eind van de middag nog een keer naar het internetcafé, eerst skypen met één van de jingens en twee van onze kleinkinderen, heerlijk de snuiten te zien en hun stemmen te horen en daarna de bedachte oplossing voor het site probleem uitproberen. Het is nog niet zoals het moet, maar voorlopig ben ik tevreden met de oplossing.Bij terugkomst worden we uitgenodigd voor een borreluurtje bij Rob en Adrie, zij gaan morgen weer verder richting Portugal, ook wij gaan over een paar dagen die richting uit en wie weet komen we elkaar nog wel weer tegen, zou in ieder geval gezellig zijn.

Vrijdag 13 februari
Vandaag weer een hele mooie dag, alleen is er wel veel wind. IMG_6124Na de lunch maken we met Kees en Ria een fietstocht naar de holwoningen en net als we willen vertrekken rijden Jan en Elly het terrein op, zij gaan zich installeren en wij vertrekken richting Àguilas. Overal langs deze weg zijn baaitjes en overal staan ook campers, het zijn net mieren je komt ze overal tegen, ze zijn niet uit te roeien. Om deze tijd van het jaar zijn ze in deze omgeving erg coulant en wordt het wild kamperen oogluikend toegestaan ook al staan er bordjes dat het verboden gebied is voor tenten, caravans en campers. 

IMG_6130 In één van de baaien zijn in de rotsen, die bestaan uit tufsteen, holen (Cuevas) uitgehakt die vroeger werden gebruikt om in te wonen. Erg leuk om daar eens een kijkje te gaan nemen. Aan het eind van de middag nog weer even naar het internetcafé. Helaas heeft Robin Skype nog niet geïnstalleerd dus kunnen we ze niet zien alleen maar lezen wat ze te zeggen hebben. Zondag proberen we het nog een keer, dan hopelijk met meer succes.

Lees verder week 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten