2009 "OP ZOEK NAAR DE ZON" (week 4)

Zaterdag 14 en zondag 15 februari
IMG_6139 We zijn nog twee dagen in San Juan gebleven, zaterdags genieten van de zon, boekje lezen, puzzels oplossen, een boodschapje doen bij de plaatselijke Upper en hier en daar wat ervaringen uitwisselen

Zondags is het de hele dag bewolkt en blijft de temperatuur bij 13 graden steken. Niet echt lekker om buiten te zitten, een wandelingetje langs de boulevard gaat natuurlijk wel. 


's Avonds nog een keer naar het internetcafé om te skypen met kinderen en kleinkinderen, jammer genoeg lukt het niet, de een is nog niet thuis en met de ander is via skype geen contact te krijgen
.

Maandag 16 februari
Lang genoeg op één plek gebleven, we gaan naar Majocar, weten daar een prima plek dichtbij de wasserette, waar we natuurlijk gebruik van maken, en dichtbij een toko waar ze gegrilde kip met frite en salade verkopen. Simon is gek op kip en je raadt het al, ook hier maken we dankbaar gebruik van.
IMG_6146 Aan het eind van de middag wordt onze rust verstoord, de plaatselijke politie komt langs, we mogen geen was buiten hangen, geen stoelen buiten zetten, geen blokken onder de wielen enz., kortom we moeten hier weg. We mogen nog tot na de kip, die om zes uur opgehaald kan worden, blijven staan en dan is het einde verhaal.
Na het eten rijden we een stukje terug en zetten de camper op de grote parkeerplaats aan de andere kant van het dorp, hier mogen we van de politie wel overnachten.

Dinsdag 17 februari
IMG_6156 In Mojacar zijn we aan het strand helaas niet welkom dus gaan we weer verder. We rijden eest een stukje langs kust en dan weer dwars door niet van die hele hoge bergen, maar wel erg mooi, doordat ze begroeid zijn met lage struikjes of cactussen zie je heel goed de contouren van de steenmassa. Om deze weg aan te kunnen leggen zijn jaren geleden diverse boogbruggen gebouwd, een kunstwerk. 


IMG_6167 Bij Carbineras nemen we via de N-341 naar de A-7 en daar gaan we richting Almaría, een noodzakelijk stukje snelweg maar niet interessant, licht glooiend en met heel veel kassen overdekt met en zee van plastic.  

IMG_6163 We rijden dwars door Almaría, komen langs de haven en aan de andere kant van de stad gaan we weer de A-7 op. Na 30 km. nemen we afslag 406 en gaan onze voorraad weer op peil brengen. We rijden door Guardias Viejas waar een mooie plek direct aan het strand moet zijn. Als je het dorp in rijdt zie je in de verte de campers al staan, geen twijfel mogelijk waar je moet zijn.Woensdag 18 februari 
IMG_6179 Gisteren met Ria afgesproken dat, als er een plaatsje vrij komt aan de rand, zij dat zal komen zeggen. Rond 10.00 uur komt ze melden dat er iemand is vertrokken en wij verkassen naar een andere plek, lekker volop in de zon en met uitzicht op de nog besneeuwde bergtoppen van de Sierra de Gádor. 
IMG_6185 We worden weer eens sportief en gaan op de fiets naar Almerimar, één van de vele bekende badplaatsen aan de zuidkust van Spanje, er is een mooi fietspad langs de nieuw aangelegde prachtige boulevard. In het centrum vind je naast de haven, aangelegd in een aantal U vormen, supermarkten, restaurantjes en natuurlijk
de onvermijdelijke appartementen, alleen zijn ze hier wat minder hoog dan in bijv. Lorett de Mar of Benidorm.


Het is allemaal schitterend aangelegd met heel veel groen tussen bouwwerken en hierdoor heeft het een rustige, gezellige en sfeervolle uitstraling.

Donderdag 19 februari 
IMG_6188 Er staan ons weer een mooie dag te wachten, volop zon en nu voor het eerst deze trip een dag met vrijwel geen wind en daar maken we natuurkijk goed gebruik van, we gaan er lekker voor zitten en krijgen al een lekker kleurtje.

IMG_6198 In de loop van de middag wandelen we naar het hoger gelegen fort van waaruit je een schitterend uitzicht hebt op de Middellandse Zee, de kuststrook en het binnenland.
In het gratis te bezichtigen fort is een kleine tentoonstelling van diverse wapens uit de Middeleeuwen en ook de in die tijd gedragen soldatenkledij is in vitrines uitgestald. Zeker de moeite daar er eens een kijkje te nemen.Vrijdag 20 februari 
IMG_6221 Het is vandaag half bewolkt en een prima dag om verder te rijden. We volgen de route langs de kust, eerst de N-340a en dan de N-340, een landschappelijk mooie route richting Motril. Wat een werk moet dat geweest zijn om zo’n weg aan te leggen, we rijden tientallen meters boven de zeespiegel, rijden door een paar tunnels en strak langs de afgeslepen rosteen die overigens rood rood gekleurd zijn.


In Calahonda zoeken we een plek voor de gebruikelijke koffie stop en wat verrassend, er staan op een parkeerplaats direct aan zee al een aantal campers en zo te zien staan die er ook al een poosje. Weer een plekje gevonden waar je kennelijk ongestoord mag staan.
IMG_6223 Na de koffie weer verder naar het westen. In Salobreňa zien we aan de kust een plek met campers en even verderop in Calle Caleta twee plekken. Vanaf de N-340 afslag La Caleta en aan de Playa de la Guardia staan de campers. In deze omgeving komen we een herder met een grote kudde geiten tegen.
Wij rijden door naar Torrox Costa en willen daar overnachten zodat we morgen naar de markt kunnen. Helaas de plek naast het hotel is inmiddels verboden gebied. We doen nog wel even boodschappen bij de Aldi, maar rijden weer verder op zoek naar een andere geschikte plek, de plannen worden ter plekke gewijzigd. 
IMG_6229 Het is in deze streek nog best wel even zoeken, vrijwel nergens mag of kun je staan, de weg loopt bijna overal direct langs de kust, er blijft weinig ruimte over en waar er wel ruimte is staan de overbekende bordjes.
Aan het eind van de middag arriveren we in Fuengirola, daar is een prima overnachtingsplek die we vorig jaar hebben ontdekt. Genoeg geweest voor vandaag!

Lees verder week 5

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk om je verhalen te lezen! Ik ben wel erg benieuwd naar die camperplek in Fuengirola, kan je vertellen waar die precies is?

Een reactie posten