2011: OVERWINTEREN ONDER DE ZON (week 2)

MAANDAG 31 JANUARI

Precies een week geleden zijn we vertrokken uit een koud, nat en guur Nederland en nu zitten we aan de Costa Blanca en genieten van de zon als die schijnt en in ieder geval hogere temperaturen.
Het is de bedoeling dat we voorlopig een poosje in Santa Pola blijven. Vandaag is het een beetje bewolkt maar de verwachtingen voor de komende dagen zien er goed uit.

Vanochtend eerst naar de markt geweest, kijken naar horloges en een Spaans jurkje kopen voor onze oudste kleindochter Renée, de vorige die we drie jaar geleden voor haar mee hadden genomen is inmiddels veel te klein en je doet wat als opa en oma. Daarna met de laptop naar het Casa de la Cultura om te internetten, het reisverslag van de eerste week op de site gezet, e-mail binnengehaald en beantwoord en op facebook gekeken wat onze vrienden de afgelopen week zoal gedaan hebben.

Om elf uur een sms-je van Ria en Kees, zij staan in Moraira in de regen, hier schijnt op dat moment de zon en natuurlijk sms-en we dat terug. Anderhalf uur later de volgende een sms, zij staan bij de werf in Santa Pola en weer een uurtje later staat Ria voor onze neus. Heerlijk elkaar weer te zien en we besluiten ook naar de werf te rijden. We brengen de middag samen door en hebben elkaar weer heel wat te vertellen. Aan het eind van de middag genieten we nog van een mooie zonsondergang, een voorbode voor de dag van morgen? we zullen het zien.


DINSDAG 1 FEBRUARI

Vandaag bij de werf blijven staan. De dag begint bewolkt en Ria en ik gaan naar het Casa de la Cultura om te internetten.
’s Middags komt de zon weer te voorschijn en kunnen we weer lekker naar buiten en met een goed boek is de dag zo weer voorbij.


WOENSDAG 2 FEBRUARI

De verwachtingen voor vandaag zijn hoog gespannen, de weerman van de Wereldomroep voorspelt dat het vandaag 'overwegend zonnig' wordt. We gaan met Kees en Ria naar ons favoriete plekje aan het strand en zitten de hele dag buiten.
's Ochtends tijdens een wandeling een mooie kleine orchidee achtige bloem gezien in verschillende kleuren (zie foto)
’s Middags is het zo lekker dat de korte broeken en topjes weer te voorschijn komen, heerlijk de zon zo op je huid!

Aan het eind van de dag rijden we richting Alicante en willen daar op de nieuwe parkeerplaats overnachten, we worden er niet al te hartelijk ontvangen. Een Duitse Nationaal Socialist meldt op zeer luidruchtige en agressieve toon dat we hier als Nederlanders niet welkom zijn, het is een plek alleen voor Duitsers, of we maar weer willen vertrekken!!!!! Eigenlijk hebben we er lak aan maar hebben ook geen zin in problemen en gaan, met een onbehagelijk gevoel, terug naar de werf in Santa Pola, een vervelende ervaring rijker!!!


DONDERDAG 3 FEBRUARI

Een dag als vandaag, zo willen we het graag hebben, een strak blauwe lucht en in geen velden of wegen een wolkje te bekennen en als je dan aan het strand een plekje kunt vinden uit de wind en in de zon dan loopt de temperatuur als snel op tot boven de 25 graden. Wat wil een mens nog meer om deze tijd van het jaar!! Het is zelfs zo lekker dat we aan het eind van de middag nog buiten kunnen eten.
Aan het begin van de avond nog even naar het Casa de la Cultura gefietst en de site weer bijgewerkt.


VRIJDAG 4 FEBRUARI

Ook vandaag weer een hele mooie dag, de derde dag op rij dat we geen wolken zien. Zon, zee en strand bepalen ons doen en laten. Vandaag was het nog weer warmer dan gisteren en de korte broeken worden zelf een paar uur verruild voor de badpakken, we beginnen al een aardig kleurtje te krijgen! De thermometer lag op de tafel in de zon en de temperatuur, kijk zelf maar!!


ZATERDAG 5 FEBRUARI

Marktdag in Santa Pola en in tegenstelling tot maandag staat nu het grote plein bijna helemaal vol kramen waar van alles en nog wat is uitgestald; de dagelijkse behoefte aan groente en fruit, batterijen, handwerk, linnengoed, huishoudelijke artikelen, schoenen, sierraden, horloges, tassen, ondergoed en heel veel kleding, je kunt het bijna niet geloven maar hier worden truien, shirtjes en jassen aangeboden vanaf € 1,00.We laten vandaag de campers bij de werf staan en gaan op de fiets naar de markt en doen onderweg ook nog een paar boodschappen bij de Aldi, hebben weer zin in dat lekkere bruine brood. Als je de winkel binnen komt kun je het al ruiken, ze bakken hier zelf het brood af en het komt dan ook vaak voor dat het nog een beetje warm als je het uit de mand haalt. Aan het begin van de middag zijn we weer terug en genieten we weer van een wolkenloze lucht. We hebben geen zin om te koken en gaan met z'n vieren naar de bekendste Chinees van Santa Pola


ZONDAG 6 FEBRUARI

Weer een mooie dag en weer rijden we naar het strand om daar de dag door te brengen. Lekker achter de struiken, uit de wind en in de zon komen we de dag wel door, we vervelen ons geen moment! Voor de volgers is het misschien wat eentonig om te lezen, elke dag een onbewolkte lucht, een zon die volop schijnt, een heerlijke temperatuur en uitzicht op zee, maar wij genieten er met volle teugen van!!! Er is niets fijner dan elke dag buiten te kunnen zijn, moeten er niet aan denken nu in het koude en natte Nederland bij de kachel te moeten zitten!

Lees verder week 3