2011: OVERWINTEREN ONDER DE ZON (week 3)

MAANDAG 7 FEBRUARI

Al weer twee weken onderweg en sinds we in Spanje zijn hebben we eigenlijk alleen maar mooi weer gehad, vooral de laatste week was fantastisch en dat geeft je het gevoel of je al weken onderweg bent.

Om half tien breekt er lichte paniek uit op de camperplek, twee politieagenten op motoren rijden het terrein op en het eerste wat ze roepen is “Passaporte”. We weten allemaal wel dat we hier eigenlijk niet mogen staan, er staat zelfs een verbodsbord voor campers en we zijn aan de beurt om opgeschreven te worden, of daar een bekeuring aanvastzit weten we nog niet.

Iedereen probeert natuurlijk de dans te ontspringen maar daar is weinig kans voor, er is maar één uitrit en alleen als de twee agenten druk zijn met andere camperaars lukt het een enkeling te ontsnappen! We hebben geluk en slippen er tussendoor terwijl anderen worden opgeschreven.

Een dag eerder dan gepland verlaten we Santa Pola en rijden via Elche, waar we de LPG fles vullen, verder naar het zuiden met als doel Playas de Percelles, bij camperaars beter bekend als het “Geitenweitje”. Het is weer een mooie, zonnige dag en we besluiten de snelle route te nemen kunnen we straks weer lekker buiten zitten. Via Murcia, Cartagena en Mazarrón rijden we naar onze bestemming van vandaag. Zagen we een week geleden een paar bloeiende amandelbomen, hier staan hele boomgaarden in bloei, LENTE!

Het “Geitenweitje” staat al helemaal vol als we aankomen. Kees en Ria zijn er al en creëren voor ons ook nog een plekje door een stukje naar voren te rijden. Zoals verwacht kunnen we weer de hele middag buiten zitten en gaan pas om zes naar binnen, weer een mooie dag in de pocket!


DINSDAG 8 FEBRUARI

Een iets minder mooie dag dan de afgelopen dagen, maar toch nog mooi genoeg om over naar huis te schrijven. Het is licht bewolkt en regelmatig komt de zon te voorschijn, de temperatuur is prima, we kunnen lekker buiten zitten, zelfs nog een poosje in de korte broek.

’s Middags verkennen we de omgeving op de fiets en willen naar Playa de Calnegre, daar moet je ook mooi met de camper kunnen staan en dat willen we wel zien. Helaas raken we tussen de plastic kassen, die hier volop staan, de weg kwijt en bereiken ons doel niet, we keren om en gaan terug naar onze campers. Onderweg komen we een herder tegen met honderden schapen die zich te goed aan de groene grassprietjes en dat levert natuurlijk weer een leuk plaatje op.


We komen ook nog over een nieuw aangelegde autosnelweg waarvan we het idee hadden dat deze nog niet opengesteld was voor het verkeer zo nieuw zag alles er nog uit. De weg was al wel open maar er wordt kennelijk weinig gebruik van gemaakt, in de 10 minuten dat we stonden te kijken kwam er welgeteld één auto voorbij, zoiets zou in Nederland ondenkbaar zijn!


WOENSDAG 9 FEBRUARI

Was het gisteren licht bewolkt, vandaag is het mooie weer weer helemaal terug, een zon overgoten dag waarin de badpakken ook weer te voorschijn komen. ‘s Ochtends op de fiets naar het dorp voor een boodschapje en tegelijk eens even informeren of er ergens te internetten is. Helaas hebben ze hier nergens een publieke Wifi of een onbeveiligd netwerk, dus de site updaten kunnen we voorlopig wel even vergeten, het is niet anders.Eenmaal terug uit het dorp zetten we de camper aan de andere kant van het pad, de camper die daar stond is inmiddels vertrokken, we staan nu niet meer achter Kees en Ria maar tegenover hen en hebben nu iets meer ruimte, nou ja iets? we hebben een plek met een zee van ruimte voor de deur, een hobbelig stuk met veel struikjes, kuilen en keien. In de loop van de middag komen Jan en Elly het terrein op rijden en gaan op zoek naar een geschikt plekje. Eenmaal geïnstalleerd gaan we met z’n allen aan de koffie.


DONDERDAG 10 FEBRUARI

We staan nog steeds in Percelles. We zitten nog steeds in een hogedruk gebied en de weermannen van BVN voorspellen dat dat ook wel even zal blijven hangen en dat betekend mooie zonnige dagen met heerlijke temperaturen, lekker de hele dag buiten, tegen een uur of zes wordt het zo fris dat we naar binnen gaan.
Vanmiddag weer een verrassing, Ede en Ineke komen aanrijden, ze wisten dat we hier stonden en komen even buurten, gezellig!Aan het eind van de middag een borreluurtje bij ons in de “voortuin” en daarna nog even op de laptop van Ede, die een dongel heeft, de e-mail bekeken. Rob en Adrie stuurden een mailtje met toch wel wat verontrustende berichten over Marokko. Ook daar wordt, net als in Egypte is gebeurd, opgeroepen te protesteren tegen het heersende regime. Op 20 februari is er een demonstratie gepland. We wachten het af en bekijken wel of het t.z.t. verantwoord is de oversteek te maken.


VRIJDAG 11 T/M ZONDAG 13 FEBRUARI

De afgelopen dagen ook nog op het “Geitenweitje” gebleven. We hebben het er naar onze zin, hebben nog steeds prima weer en het is erg gezellig in de Nederlandse enclave! We lezen, zonnen, borrelen aan het eind van de middag, wandelen af en toe en gaan om de dag op de fiets naar het dorp voor de boodschappen. Ede zorgt elke dag voor vers brood, hij heeft een scooter en rijdt elke ochtend naar het dorp en neemt voor iedereen lekker vers gebakken stokbrood mee, wat een service!

Onze derde week zit er ook al weer op en om maar eens een cliché te gebruiken; wat gaat de tijd toch verschrikkelijk snel als je het naar je zin hebt, laat dat nou ook nog waar zijn!!!

Lees verder week 4