2015: ACHTSTE WINTERTRIP NAAR ZONNIGER OORDEN (week 2)


VRIJDAG 30 JANUARI

DSCN1173 De komende dagen wordt het weer iets minder dan de afgelopen dagen, de storm die het oosten van Amerika heeft geteisterd komt in Europa aan en dat heeft zo z’n gevolgen. In Nederland komt er van alles naar beneden, regen, hagel en sneeuw en is het rond het vriespunt, hier waait het een beetje, is het half bewolkt en is het om negen uur ’s ochtends 17 graden en om twaalf uur 23 graden. We trekken weer verder en via Alicante rijden we naar de camperplaats in Gran Alicant, morgen willen we op de fiets naar de markt in Santa Pola en dat is vanaf daar prima te doen.

DSCN1174 Het is aardig druk in Gran Alacant, maar niet zo druk als vorig jaar toen stonden ze zelfs in het midden geparkeerd. Vanochtend zijn er een aantal vertrokken en zijn er weer wat plekken vrij gekomen, we kunnen nog uitzoeken! In het dorp ervoor weten we een kraan en vullen we de watertank en nemen wat extra water mee voor een klein wasje, we zijn een week onderweg en dan zit er weer het e.e.a. in de waszak.We staan dichtbij het strand en natuurlijk kunnen we het niet laten daar weer een even rond te lopen. Ergens in de duinen zit op een dikke steen een volgens mij grauwe klauwier en met dank aan mijn nieuwe camera kan ik lekker inzoomen en er een mooie foto van maken.

 
ZATERDAG 31 JANUARI

DSCN1187 De weersvoorspellingen voor vandaag en morgen zien er niet erg goed uit, er is code oranje afgegeven, er wordt storm verwacht, of dat gepaard gaat met regen weten we niet, we merken het wel. We merkten het snel genoeg, scheen de zon nog toen we opstonden, een half uur later wordt het donker buiten en valt de eerste regen, het gaat harder waaien en het wordt gelijk een stuk kouder. We besluiten met de camper naar Santa Pola te rijden en gaan dan weer verder naar het zuiden. 


DSCN1189 Het grote marktplein in Santa Pola is bijna leeg, alleen een paar kramen met groente en fruit zijn er vandaag, helaas geen schoentjes voor Emma, we hopen ze nog wel ergens tegen te komen! Dan naar de Aldi voor brood, ook dat lukt niet, de Aldi is er niet meer!! In La Marina bij de Lidl doen we de weekend-boodschappen incl. brood en in Torrevieja bij de Orange scoren we eindelijk ons internetkaartje en kunnen we een keer facetimen!! We rijden via San Javier naar Los Alcazares waar Johan en Aria op ons opwachten met een warme gegrilde kip!!

We worden hartelijk begroet en het is leuk elkaar weer in Spanje tegen te komen. In 2014 hebben we zes weken met elkaar opgetrokken en het is toen niet bij één keer kip eten gebleven.
Het is in Los Alcazares minder druk dan verwacht, vanochtend zijn een aantal campers vertrokken en is er weer plek genoeg, we zoeken een mooi plekje uit en met de rug naar het riet en de deur uit de wind kunnen de stoelen weer naar buiten, de regen van vanochtend is voorbij, de zon schijnt weer en de gezamelijke borrel was als vanouds weer gezellig!


MAANDAG 2 T/M DONDERDAG 5 FEBRUARI

IMG_0418_2
We zijn nog steeds in Los Alcazares, verkennen de omgeving of op de fiets of lopend, doen een boodschapje in het dorp of op de markt, pikken af en toe een terrasje of een restaurantje, zitten lekker met een boekje in de zon als er niet te veel wind staat en dat is de laatste twee dagen helaas wel het geval. Er waait een koude noordoosten wind waardoor het behoorlijk fris aanvoelt.
Zo lang het overal zo blijft waaien blijven we waar we zijn en zien wel wanneer we verder trekken!Van El Campello naar Los Alcazares 64 kilometer

Schermafbeelding 2015-02-02 om 17.16.47

Lees verder week 3