2015: ACHTSTE WINTERTRIP NAAR ZONNIGER OORDEN (week 3)


VRIJDAG 6 FEBRUARI

Langzaamaan neemt de wind wat af en wordt het overdag weer iets warmer, achter de IKEA parasol is het wel heerlijk!
’s Middags hebben we nog een stukje gefietst maar met de harde frisse wind is het niet echt lekker en we gaan dan ook snel weer terug naar de camper.


ZATERDAG 7 FEBRUARI

DSCN1217 Vandaag is er weer markt in Los Alcazares en nu staan de straten wel vol kramen, vorige week waren er i.v.m. het slechte alleen de groente- en fruithandelaren en natuurlijk ook de wagens met gegrilde kippen. Er is van alles en nog wat te koop van vers producten tot tassen, schoenen, kleding en heel veel ondergoed, een slipje koop je hier voor één euro. Onze speciale aandacht gaat uit naar de kraam met Spaanse schoentjes en we treffen het, ze hebben zwarte ‘hak’schoentjes en ook nog in de goede maat, kleindochter Emma zal er heel blij mee zijn!


ZONDAG 8 FEBRUARI

DSCN1232 We staan acht dagen in Los Alcazares en het is de hoogste tijd om weer verder te gaan. Via Cartagena, waar we bij de Repsol voor € 10,50 de was schoon en droog hebben, rijden we naar Calabardina. Onderweg in Ramonete vullen we de watertank en ook nemen we nog een paar extra flessen water mee want water is in Calabardina niet direct voorhanden, zo kunnen we weer een poosje vooruit. Ede en Ineke en Jaap en Anneke staan op de uitkijk, zij staan al in Calabardina. Elk jaar komen we elkaar wel ergens tegen, altijd leuk elkaar weer te ontmoeten.

Afgelopen nacht heeft het behoorlijk hard geregend maar vandaag is het zonovergoten, bijna geen wolkje te zien, de weermannen van ‘Weer Online’ geven dan ook een 10!!
We nemen de route door de Serra de la Muela en komen bij Isla Plana weer aan de kust, een prachtige route met om ons heen ontluikende amandelbloesem, het voorjaar is in aantocht!
Bovenop de berg stoppen we voor de lunch en genieten van het uitzicht over de Middellandse Zee.


Nadat we onze watervoorraad hebben aangevuld is het nog een klein stukje naar Calabardina en ook hier kiezen we, net als eerder op de dag, niet voor de snelle maar voor de mooie route en gaan over de D20 naar Cabo Cope.
Rond half vier komen we aan op onze bestemming en worden hartelijk ontvangen door onze campervrienden en al heel snel zitten we aan de koffie, een ‘warm’ welkom! Als de vijf in de klok gaan we over op wat anders.MAANDAG 9 T/M DONDERDAG 12 FEBRUARI

DSCN1244 We blijven voorlopig nog even in Calabardina, het is gezellig met z’n allen. De groep wordt steeds groter, dinsdag komen Pieter en Bertha, vrienden van Jaap en Anneke die wij nog niet eerder ontmoet hebben, er ook bij, gezellig. We zijn nu met z’n tienen, een kleine Nederlandse enclave aan de ‘Costa Del Sol’! Het weer is nog niet helemaal wat we er van verwachten, het is over het algemeen overwegend bewolkt, alleen woensdag was een stralende dag waar dan ook volop van werd genoten. Vandaag is het erg nat!!


Van Los Alcazares naar Calabardina 95,6 kilometer

Schermafbeelding 2015-02-12 om 11.18.14

Lees verder week 4