2015: ACHTSTE WINTERTRIP NAAR ZONNIGER OORDEN (week 4)


VRIJDAG 13 EN ZATERDAG 14 FEBRUARI

DSCN1254 Was het donderdag de hele dag nat, nat en nog eens nat, vrijdag is het zon overgoten, wat heerlijk dat we weer van de buitenlucht kunnen genieten. Ook zaterdag is het weer heerlijk buiten. De ochtend brengen we door in Aguilas, bij de Aldi halen we weer de ‘verpakte’ boodschappen en op de weekmarkt voorzien we ons zelf weer van vers fruit zoals sinaasappels, mandarijnen, kaki’s en grapefruit en natuurlijk gaan we niet zonder een gegrilde kip terug naar de camper. ’s Middags wordt het weer volop genieten van de zon, ‘s avonds kleurt de lucht diep oranje.


ZONDAG 15 FEBRUARI

DSCN1301 Vandaag is de grote carnavalsoptocht in Aguilas, één van de beroemdste van heel Spanje. Op internet lezen we dat uit de omringende provincies jaarlijks duizenden bezoekers naar de optocht komen kijken. De hele stad wordt omgetoverd in een gigantisch feest met (bijna) ‘Braziliaanse allures’. De kostuums en choreografieën zijn adembenemend tijdens de urenlange optocht met opzwepende muziek in een kakofonie van geluiden, de Spaanse dansgeest komt deze dagen volop tot uiting.


Al twee keer hebben we de optocht gezien en omdat we in de buurt zijn gaan we nu ook weer. Rond vijf uur gaan we z’n vijven op de fiets naar de stad (Johan past op, voelt zich niet zo lekker), gaan eerst iets eten en dan is het wachten tot het begin van het spektakel in aantocht is. Lang hoeven we niet te wachten, al snel zitten we volop in het feestgedruis. Het is een aaneenschakeling van groepen dansende mensen van jong tot oud. Voor en achter de groepen rijden auto’s met knetterharde muziek, af en toe is het prettig dat ons gehoor niet meer is wat het geweest is!

In het begin van de stoet zijn het voornamelijk grote groepen kinderen in alle leeftijden die dansend en swingend voorbij trekken. Het meest vertederend zijn de hele kleintjes die zich helemaal uitleven en zich niet houden aan de voorgeschreven geografie, al doen de begeleiders zo hun best ze binnen de groep te houden! Sommigen gaan echt helemaal uit hun dak en gaan volledig hun eigen gang, de Spaanse dansgeest zit er al vroeg in!!


Door een Spaanse buurman wordt ik regelmatig op de hoogte gehouden van wat er zoal om ons heen gebeurt, ik begrijp er geen snars van en hij blijft maar ratelen. Aan de overkant van de straat loopt een prachtig uitgedoste dame, volgens de man de ‘Reina de Carnaval’ (de Koningin van het Carnaval) en hij wil met haar op de foto. Natuurlijk geef ik graag gehoor aan zijn verzoek en vereeuwig ze samen.
Als we na twee uur besluiten naar huis te gaan, wijst hij op z’n wang, hij wil als dank voor alle informatie een zoen, die kan die krijgen, op z’n Hollands geef ik er drie!!

MAANDAG 16 FEBRUARI   

DSCN1384 Inmiddels is de groep gehalveerd en staan we nog met Johan en Arie en Ede en Ineke in Calabardina. Het plan om vandaag verder te gaan staat even in de ijskast. De weersvoorspellingen zijn bijzonder, het wordt 20 graden en de lucht is prachtig blauw, we besluiten nog een dag te blijven en van de zon te genieten. Voor morgen ziet het er een stuk somberder uit en dat is dan weer een mooie gelegenheid om verder te gaan, we zullen ook wel moeten, we zijn bijna door onze watervoorraad heen.DINSDAG 17 FEBRUARI

DSCN1386 Weer op pad gaan we in Aguilas alles aanvullen, de koelkast, de voorraadkast, water etc. en dan rijden we door naar San Juan de Los Terreros, onderweg zien we overal langs de kust campers staan en ook op de parkeerplaats aan de westkant van het dorp staan diverse campers. Wij willen naar het strand net achter San Juan, zouden we daar nog mogen staan? Geen twijfel of het nog mag, het staat er zelfs behoorlijk vol, we horen dat het al veel drukker is geweest en dat vanochtend een aantal campers zijn vertrokken, dat komt goed uit, er is nu plaats voor ons.

DSCN1388 De plek is weer een stuk rommeliger en kaler geworden en niet meer zo mooi als een aantal jaren geleden toen we op mooie privé plekjes tussen het riet en de palmbomen stonden, er staan nog wel palmbomen maar ze zien er niet uit! Het nieuwbouw-complex verderop is het terrein op een paar meter genaderd, we schatten zo in dat het ruige terrein over een paar jaar helemaal opgeslokt zal zijn. Heb geen idee of we hier volgend jaar nog weer zullen neerstrijken ook al zou je er dan nog wel mogen staan! San Juan de Los Terreros is een begrip, hoe lang nog??


WOENSDAG 18 EN DONDERDAG 19 FEBRUARI

DSCN1390 Inmiddels hebben we besloten niet door te rijden naar Portugal. Simon’s enkelblessure, opgelopen tijdens ons ‘Grensoverschrijdend’ uitstapje in oktober, is de spelbreker, hij heeft daar nog steeds heel veel last van. We blijven de komende weken rondtoeren aan de ‘Costa Del Sol’ in het zuidoosten van Spanje en gaan daarna langzaamaan weer naar boven. Vandaag in het dorp naar de supermarkt voor brood, ze hebben hier bij de Upper Nederlands brood en dat is wel weer eens lekker, ze hebben zelfs krentenbollen, super!


Van Calabardina naar San Juan de Los Terreros, 18,3 kilometer

week 4

Lees verder week 5