2015: ACHTSTE WINTERTRIP NAAR ZONNIGER OORDEN (week 8)


VRIJDAG 13 EN ZATERDAG 14 MAART

DSCN1680 Gisteren nog één dag genoten in Los Alcázares en vandaag is het tijd om noordelijker een plekje te zoeken, de weermannen hebben gelijk gekregen, het is bewolkt buiten, een prima dag om een andere plek te zoeken. We gaan eerst kijken of er plek is in El Campello, is dat niet het geval, dan gaan we verder en zien wel waar we uitkomen. We rijden langs de ons bekende plaatsen Torrevieja, Guadamar, La Marina, Santa Pola en Alicante.DSCN1684 In El Campello is in tegenstelling tot een aantal weken geleden, plek genoeg. Ede en Ineke gaan op het plateau staan en wij gaan bij het terras staan dat Ede en Ineke twee maanden geleden hebben gecreëerd met de snoeischaar. We staan nog maar net en het begint hard te regenen.  De ondergrond is een kleiige substantie en al snel is het bagger wat de klok slaat. Als ik naar Ineke loop ga ik al snel onderuit en zit onder de dikke klei, tas, jas, broek etc. etc. bah!! Gelukkig hebben we genoeg water uit Los Alcazares meegenomen en is alles snel weer schoon.

DSCN1685 Na de lunch is het weer droog en al snel is de zon er weer bij en nadat we boodschap bij de op loopafstand gelegen Lidl hebben gedaan, kunnen de stoelen en de (bagger)was naar buiten en is het weer heel lekker, we kunnen weer genieten.ZONDAG 15 MAART

DSCN1696 Vandaag een licht bewolkte dag, de periodes dat de zon er is is het heerlijk, als t’ie even achter de wolken verdwijnt is het direct een stuk frisser en kan het shirt weer aan. Ede en Ineke komen van het plateau af en zetten de camper voor die van ons in afwachting van een ‘terras’plek.
Aan het eind van de middag eten we samen tortilla’s naar ‘Ineke’s recept’ met o.a. gerookte zalm, HEERLIJK!!
en zeker voor herhaling vatbaar.MAANDAG 16 MAART

Na een nacht met behoorlijk wat regen is het als we opstaan gelukkig weer droog en is de zon er weer bij. Ik ga met Ede op de fiets naar de Orange winkel om een nieuw internetkaartje te kopen, we hebben weer een nieuwe nodig, soms gaan de mb’s er heel snel doorheen!

DSCN1702 Net na de middag komen Rob en Adrie, die we al een aantal jaren geleden voor het eerst hebben ontmoet. Gisteren al een berichtje gehad dat ze vandaag hiernaar toe komen. Eerst samen een bakkie koffie en aan het eind van de middag met z’n zessen aan de borrel, gezellig! Net voor ons borreluurtje zien we een kudde schapen en geiten aan de overkant van de bijna droog liggende ramblas, er stroomt maar een klein beetje water door, genoeg om de beesten te laten drinken! Altijd een mooi om te zien hoe de herder en zijn hond de kudde in ‘bedwang’ houden.


DINSDAG 17 MAART

DSCN1714 Net als gisteren is het ook vandaag weer prachtig buiten, de zon is weer volop aanwezig! We lopen met z’n allen naar en over de boulevard, lopen diverse winkeltjes binnen en komen uiteraard niet met lege handen weer naar buiten. Als we uit gewinkeld zijn pakken we nog even een terrasje en zitten heerlijk uit de wind, in de zon. Terug bij de camper gaan de stoelen en de parasol weer naar buiten, nog één dag genieten we van het mooie weer want de voorspellingen zien er voor de komende week niet al te best uit.


Rond vier uur is de zon grotendeels verdwenen, de kleren gaan weer aan, ik loop naar de overkant van de ramblas en probeer een mooie foto te schieten van onze camper tussen het struik-gewas. Ik voel me net een paparazzi, dankzij de 60x optical zoom op de camera haal ik de camper zo dichtbij dat ik bijna binnen kan kijken en Simon kan bespieden! Het levert wel een paar mooie plaatjes op, die van heel dichtbij hou ik voor mezelf! Als de vijf in de klok is sluiten we met elkaar de dag weer af met de dagelijkse borrel, dit keer op het terras van Ede en Ineke.


WOENSDAG 18 MAART (verkiezingsdag Provinciale Staten)

Vandaag gaan we weer een stukje noordelijker en gaan we Jaap en Anneke opzoeken die ergens in de buurt van Dénia staan. Voordat we vertrekken gaan we eerst diesel en water tanken en een bezoekje brengen aan de markt. Ede en Ineke willen voor Jaap een horloge meenemen, de zijne is een paar dagen geleden gestolen toen hij werd aangesproken door een paar ‘aardige’ dames, één van de twee heeft het horloge van z’n pols ontvreemd, pas later ontdekte hij dat zijn ‘Nep Rolex’ weg was.


DSCN1760 Bij Peter en Bertha, vrienden van Jaap en Anneke, hebben ze, terwijl ze op het strand lagen alle papieren, pasjes, geld etc. die in een broek zaten die onder het strandlaken lag gestolen, alle belangrijke spullen pleitte, wat een ellende heb je dan! Nadat ze van de diefstal aangifte hadden gedaan zijn zij direct teruggegaan naar Nederland. De politie gaf de boodschap mee dat er momenteel langs de kuststrook heel veel berovingen plaatsvinden, een gewaarschuwd mens telt voor twee, het is opletten geblazen!!


Op de markt zien we merkwaardig genoeg geen groente en fruit afdeling, bij navraag blijkt er even verderop een grote overdekte markthal met verswaren, groente, fruit, vlees, vis, etc. We verlaten de hal met sinaasappels, mandarijnen en grapefruit!
Op elke markt waar we tot nu toe geweest zijn staat een wagen met gegrilde kippen en natuurlijk staat er hier ook eentje. De kippen lachen ons weer  toe en we besluiten  om voor de zoveelste keer weer een gegrilde kip mee te nemen, lekker en gemakkelijk!


DSCN1740 Onder een wolkendek waaruit het af en toe spettert, passeren we de appartement stad Benidorm, elke keer dat we hier langskomen verbazen we ons over het aantal super hoge woontorens, je moet er maar van houden! Wij in ieder geval niet, geef ons maar een rustig plekje, het liefst dichtbij de zee, waar we de camper neer kunnen zetten. 
DSCN1767 Via L’Alfás de Pi, Altea en Calpe, een mooie slingerroute door een prachtig gebied waar we voor het eerst de Mimosa in bloei zien staan, arriveren we rond de middag in Devesa bij Jaap en Anneke. We worden ‘warm’ onthaald met koffie met iets lekkers en we hebben elkaar weer heel wat te vertellen. De rest van de dag zitten we in de campers met de kachel aan, het is koud en regenachtig, bah! Na de borrel aan het eind van de middag gaan we met z’n zessen naar de Pizzeria in de buurt, het is er gezellig en warm en de pizza’s zijn verrukkelijk!


DONDERDAG 19 MAART

DSCN1770 Het is guur, koud en nat buiten, Jaap en Anneke vertrekken al vroeg en maken een grote sprong noordelijk, zij gaan naar L’Hopitalet de l’infant. Wij gaan met Ede en Ineke maar een klein stukje noordelijker naar Tavernes de la Valldigna kijken bij de nieuwe camperplaats ‘Area Camper La Finca’, waar we prima verhalen over hebben gehoord.
We hopen onderweg ook nog iets mee te pikken van de ‘Las Fallas’ festiviteiten die in deze regio worden gehouden, vandaag is de afsluiting van de feestweek ter ere van San José.

De navigatie geeft de route rondom Gandia aan, wij zijn eigenwijs en gaan dwars door de stad, wie weet wat we nog tegenkomen.
De weg is afgesloten! Er staat een grote pop, Ninots zoals de poppen in het Spaans genoemd worden, midden op straat en dat is waar we naar uitkeken.
We zoeken een parkeerplaats en lopen de stad in, gelukkig regent het even niet.DSCN1788 De traditie van ‘Las Fallas’ gaat terug tot de middeleeuwen toen de gilde van timmerlieden op de dag van de Heilige San José (19 maart) het houtafval verbrandde in twee vuren genaamd fallas (fakkels).  
Tegenwoordig worden de Ninots op deze dag ‘s nachts om 24.00 uur worden verbrand!
DSCN1783 Wij hebben de van papier-maché gemaakte Ninots, die soms hoger zijn dan de omringende gebouwen, vijf jaar geleden al in Valencia gezien. Ede en Ineke hebben ze nog nooit gezien.
Het is nog rustig in de stad en we kunnen de poppen goed bekijken en fotograferen zonder al te veel mensen er omheen. Net als in Valencia staat ook hier voor de kerk een met bloemen versierde Madonna, de beschermheilige van de stad. Jammer genoeg begint het weer te regenen, we gaan snel op zoek naar een warme bak koffie en vinden die een leuke konditorei.
 
IMG_2010 Na de koffie gaan we toch maar weer verder, als het mooi weer was geweest waren we zeker nog hier gebleven en waren we ’s middags nog weer de stad in gegaan. Op de pleintjes staan nu de stoetjes opgestapeld en is het een trieste boel, heel anders dan toen we in Valencia waren waar we mooi weer hadden, overal live muziek te horen was en waar jong en oud gestoken was in prachtige kleding.
We rijden door tot Platje de Tavernes waar we een plekje vinden op de nieuwe camperplaats.


Van Los Alcázares naar Platja de Taverne, 237,6 kilometer

week 8


Lees verder week 9