2015: ACHTSTE WINTERTRIP NAAR ZONNIGER OORDEN (week 7)


VRIJDAG 6 MAART

Weer een week voorbij, nog maar 4 weken te gaan!. Voorlopig blijven we even in Los Alcázares, de weersvoorspellingen voor de komende week zijn uitmuntend als de weermannen gelijk krijgen. Zon, zon en nog eens zon. Ze geven voorlopig zes tienen één negen! ‘s Ochtend eerst met Ineke op de fiets naar de Lidl, de China winkel en de Pharmacia en als we terugkomen staat ons weer een verrassing te wachten. Harrold en Marianne Schaap die we in 2009 voor het eerst hebben ontmoet komen aanrijden. Weer zo’n leuke onverwachte en verrassende ontmoeting, de 2de op rij!

In het eind van de ochtend worden we net als gisteren weer getrakteerd op een spectaculaire luchtshow en in de loop van de middag fietsen we met z’n zessen naar de boulevard en gaan wat drinken op het terras van een Nederlands koppel bekend van het programma ‘Ik vertrek’.
Onderweg op het strand zien we een prachtige zandsculptuur, toen we hier bijna vier weken geleden langs kwamen was de kunstenaar er net aan begonnen en nu is het helemaal af, geweldig als je zoiets kunt maken.


ZATERDAG 7 MAART

Op zaterdag gaan we zoals altijd als we hier zijn naar de weekmarkt, de drie dames komen allemaal met een zoals wij dat noemen ‘zwabberbroek’ de markt af, vier van de zes kopen een nieuwe hoesje voor de zgn. ‘veeg’-telefoon en we gaan pas weg nadat we een gegrilde kip hebben gescoord.
Aan het eind van de middag tijdens de dagelijkse borrel zijn de dames allemaal hetzelfde gekleed, een zwart shirt met een zwart-witte ‘zwabberbroek’, we lijken bijna een drieling!ZONDAG 8 MAART

DSCN0057Op de Park and Fly Parking van het vliegveld is vandaag een zigeuner- rommelmarkt en die slaan we natuurlijk ook niet over. We zien veel dezelfde dingen als op de markt van gisteren, kleding, schoenen, ondergoed etc., maar ook kramen met echte rommel zoals serviesgoed, oud gereedschap, boeken etc.
Op de grond ligt een hele grote berg typisch Spaanse jurken, niet geschikt voor onze maat maar wel leuk er even één te demonstreren en de gisteren gekochte ‘zwabberbroeken’ bevallen zo goed dat Marianne en ik er nog één kopen!!


MAANDAG 9 MAART

We merken direct dat het weekend weer voorbij is, de vliegtuigen vliegen weer af en aan, het is wat onrustiger maar we storen ons er niet aan.
Was het gisteren wat het weer betreft een iets mindere dag, het was wat bewolkter, vandaag is het weer strak blauw en voorlopig blijft dat de komende dagen ook weer zo met temperaturen van rond de 20 graden en later in de week zelfs nog hoger. In de omgeving van Alicante en Valencia is het minder mooi dan hier, we blijven voorlopig nog even in Los Alcázares!


DINSDAG 10 MAART

IMG_8406

Gisteren kwamen in de loop van de middag Martin en Hanny, campervrienden van Harrold en Marianne. Het zijn voor ons geen onbekenden, twee jaren geleden hebben we hen al in Portugal ontmoet. Vandaag weer naar de markt geweest, inmiddels hebben we al heel wat markten bezocht maar we vinden het altijd weer leuk er even rond te snuffelen en komen nooit met lege handen terug. Ineke koopt een paar Spaanse jurkjes voor haar achternichtjes en Ede, Ineke en ik kopen deze keer een horloge, Simon heeft inmiddels al een hele verzameling!WOENSDAG 11 EN DONDERDAG 12 MAART

DSCN1664 We zijn nog steeds in Los Alcázares en vermaken ons prima, kletsen hier en daar wat, doen een boodschapje op de fiets, pikken af en toe een terrasje op de boulevard, bakken samen pannenkoeken en ‘last but not least’ genieten volop van het prachtige weer op ons privéterras achter de camper.
Heel lang blijven we hier niet meer ook al hebben we een prachtig plekje, ik denk dat we zaterdag weer verder gaan want dat is qua weer een iets mindere dag zoals het er nu uitziet. We zien het wel!


Deze week geen meter gereden

Schermafbeelding 2015-03-11 om 20.06.14

Lees verder week 8